Військовослужбовці-контрактники повинні сформувати основу української професійної армії, – голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян

Військовослужбовці-контрактники повинні сформувати основу української професійної армії, – голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян

17.02.2016, 18:14

Сьогодні, 17 лютого, під головуванням військового прокурора Чернівецького гарнізону Петра Бойка відбулась координаційна нарада керівників військових правоохоронних органів регіону, участь у якій взяв голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. Учасники наради проаналізували стан боротьби зі злочинністю й результати роботи щодо протидії та виявлення у 2015 році кримінально-карних діянь, притягнення до відповідальності винних службових осіб у військових формуваннях Чернівецького гарнізону.

Так, Петро Бойко поінформував учасників наради про заходи, вжиті військовою прокуратурою області у співпраці з іншими правоохоронними та контролюючими органами, спрямовані на виявлення та покарання військовослужбовців, інших посадових осіб, що скоїли протиправні діянні, в тому числі корупційні, перекриття каналів незаконного постачання збої із зони проведення АТО на територію області, недопущення розкрадання природних багатств та упередження зловживань у сфері використанні бюджетних коштів.

З метою ефективного реагування на звернення осіб, які підлягатимуть призову на військову службу під час можливих наступних хвиль мобілізації щодо протиправних діянь уповноважених службових осіб військовий прокурор Чернівецького гарнізону також запропонував створити міжвідомчу оперативну групу, до складу якої включити представників правоохоронних органів регіону, органів місцевого самоврядування та органів державної влади.

Іван Мунтян підтримав вищезгадану ініціативу Петра Бойка, запевнивши, що Чернівецька обласна рада та її депутатський корпус й надалі стоятимуть на захисті законності у регіоні. «Як голова обласної ради в межах своїх повноважень сприятиму правоохоронним органам краю, зокрема військовій прокуратурі, у здійсненні ними діяльності, спрямованої на забезпечення дотримання правопорядку в області», – наголосив посадовець.

Відтак керівник представницької влади регіону поінформував присутніх про окремі завдання, які поставив перед керівниками областей Президент України Петро Порошенко під час засідання Ради регіонального розвитку 11 лютого цього року. «Минулого тижня я взяв участь у нараді з Президентом, на якій було обговорено механізми сприяння залученню громадян до Збройних Сил на військову службу за контрактом. Вважаю, що це дуже слушно, адже набагато простіше запросити на службу людей, які вже отримали бойовий досвід та мають спеціальні військові знання, аніж мобілізувати недосвідчених юнаків, які ніколи не тримали зброї в руках», – відзначив Іван Мунтян. На його думку, такий підхід, за умови належного забезпечення військовослужбовців контрактників усім необхідним, дозволить сформувати потужну основу для професійної української армії та знизити градус напруги у суспільстві.

Насамкінець Іван Мунтян подякував військовому прокурору Чернівецького гарнізону за змістовну нараду, висловив сподівання на те, що вже незабаром матеріально-технічне та грошове забезпечення військових відповідатиме наявним потребам, а також пообіцяв максимальне сприяння в усуненні перешкод у користуванні земельними ділянками, що належать до земель оборони, виділенні земельних ділянок учасникам АТО та забезпеченні їх житлом.

Про це повідомляє прес-служба облради. 

1