Військкомати Буковини продовжують призов на строкову військову службу восени 2015 року

Військкомати Буковини продовжують призов на строкову військову службу восени 2015 року

28.10.2015, 19:24

Військові комісаріати Чернівецької області продовжують заходи проведення чергового призову  громадян України на строкову військову службу восени 2015 року.

 Нагадуємо, що згідно Конституції України – захист  Вітчизни та служба в Збройних Силах України – є почесним обов’язком кожного громадянина України.

Відповідно до Указу Президента України від 17.02.2015 № 88/2015 підлягають призову на строкову військову службу громадяни України чоловічої статі, віком  від 20 до 27 років і не мають права на звільнення або відстрочку від призову, тобто призовники, яким надійшла повістка зобов'язані прибути до військового комісаріату;

у разі якщо за будь-яких обставин повістка не надійшла, громадяни призовного віку зобов'язані з'явитися до військового комісаріату в десятиденний строк з дня початку відповідного чергового призову,  визначеного Указом Президента України.

Громадянам України, які призиваються на строкову військову службу виплачується грошова допомога в розмірі двох мінімальних заробітних плат, що становить (2756 грн). Допомога виплачується на карточку призовника або через касу військового комісаріату особисто на руки.

Впродовж проходження усього періоду військової служби за військовослужбовцем зберігається місце роботи, посада, а також виплачується середньомісячна заробітна плата.

Громадяни, які призвані для проходження строкової служби, через три місяці служби можуть підписати контракт для проходження військової служби у ЗС україни. Військовослужбовці строкової служби, які мають вищу освіту, підписали контракт і бажають побудувати кар’єру військового в перспективі мають можливість отримати звання молодший лейтенант.

Наголошуємо, що неявка призовників за викликом до військового комісаріату без поважних причин - тягне за собою адміністративну  відповідальність у вигляді  накладення штрафу від п'яти до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Також, громадяни, що ухиляються від призову на строкову військову службу відповідно до ст.335 КК України караються обмеженням  волі на строк до трьох років. 

За інформацією звертатись у районні військові комісаріати, а також у Чернівецький обласний військовий комісаріат, м. Чернівці, вул. О.Кобилянської 32, тел.52-43-49, 55-39-56.

Нагадуємо, що Чернівецький обласний військовий комісаріат не здійснює призов на строкову військову службу, тому Ви можете у нас анонімно отримати всю необхідну  додаткову інформацію. По усім проблемних питань щодо призову на строкову військову службу звертатися  по тел. 52-43-49.

 

 

З повагою

Військовий комісар Чернівецького

обласного військового комісаріату

полковник                                                                В.В. ЧУРАЙ

1