Відзнака з Румунії - філателісту з Чернівців

Відзнака з Румунії - філателісту з Чернівців

16.07.2016, 22:54

У місті Рашіца широко відзначили 245-річчя найпотужнішого у Європі металургійного центру. У рамках святкування проходила і філателістична виставка за участю колекцій поштових мініатюр практично з усіх країн Європи.

З України було представлене колекційне зібрання заслуженого філателіста України з Чернівців Руслана Грабщтейна «Пошта на Буковині,1838-1944 рр.» - поштові конверти різних історичних періодів, які проходили пошту старовинними трактами по тогочасній Буковині у роки австрійського панування, часи Першої світової війни,тимчасового загарбання краю у 1918-1940 рр. королівською Румунією, возз’єднання Північної Буковини з Радянською Україною, під час Великої Вітчизняної війни 1941-1945-го років.

Колекція чернівчанина була прийнята з великою цікавістю і журі оцінило її найвищою нагородою для регіональних виставок – великою позолоченою медаллю і вручило Р. С. Грабштейну спеціальний диплом  та сувенірні подарунки.

Організатори виставки висловили побажання, щоб цю унікальну колекцію поштових конвертів показати на виставці, яка відбудеться у цьому румунському місті з нагоди 250-річчя металургійного центру.

Участь у цій філателістичний виставці у Румунії забезпечили Буковинське товариство німецько-української дружби та обласний осередок Спілки філателістів України.

http://post.cv.ua/

1