Відволікаючи Каспрука на безглузду секретаріаду Продан хоче захопити контроль над виконкомом Чернівецької міської ради

Відволікаючи Каспрука на безглузду секретаріаду Продан хоче захопити контроль над виконкомом Чернівецької міської ради

16.01.2016, 13:04

Політолог Михайло Шморгун: Виконкоміада у Чернівецькій міській раді покручє секретаріади буде 

Опоненти Чернівецького міського голови Олексія Каспрука - так звана команда "Рідного міста" і Василя Продана  - програючи мерові у публічній і польовій площинах намагатимуться  переграти його у кулуарних домовленостях. Відволікаючи увагу команди мера на безглузду секретаріаду у стінах ратуші команда Продана намагається взяти під свій контроль виконком Чернівецької міської ради. Переломним моментом для початку повноцінного "реваншу" є утворення виконкому і контроль за ним. 

Таку думку висловив політолог Михайло Шморгун.  

- Є три основних площини ведення політичної боротьби - публічна, кулуарна і "польова". Хороші політики "воюють" тільки в тій площині де мають тотальну перевагу. І якщо команда Каспрука трощить команду Продана в публічних і "польових" махачах то в кулуарах панує Василь Сафронович. Уміння домовлятися і спокушати "аки Аспид" неофітів грошами, владою, використовувати особисті протистояння - тут канєшно лиш двоє-троє людей можуть стати в ряд з нашим мєсним Френком Андервудом, - написав Михайло Шморгун на своїй сторінці у ФБ

Прекрасна ілюстрація цього був прокат Сєхова. За "пяний " тиждень, який виграла для Продана дружня "Самопоміч", його  сайт штампує однобокі-тенденційні статті, які використовує "Батьківщина" для своєї аргументації у непідтриманні Сєхова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Василь Продан не готовий: вибори секретаря Чернівецької міської ради перенесено на 12 січня

"Батьківщинівці" і "свободівці" начиталися Кобевка і не підтримали «порошенківця» Сєхова

Але переломним моментом для початку повноцінного "реваншу" є утворення виконкому і контроль за ним. Позиція Каспрука - 13 членів 6 з яких він контролює (за посадою) була переіграна силами "Рідного Міста" до 18 чоловік. Мотивація включення "представників громадськості від фракцій" - для лохів. "Нормальні пацани" мають розуміти,що команда Продана розмиває явне лідерство Каспрука в виконкомі і заводить мінімум 6 своїх "штиків" і через індивідуальні домовленості, підкуп, "вирішення питань" може зробити виконком повністю непідконтрольним меру. Це навіть покруче, ніж опозиційний секретар. Це фактичний параліч міста, перетворення виконкома на опозиційну до мера політичну площадку.Війна всіх проти всіх.

Каспрук це розуміє (або йому хтось це розяснить...). Тому він буде подавати до складу виконкому нейтральних, або лояльних до себе осіб. Це викличе глибокий конфлікт і першу реальну зарубу в міськраді, який зробить всі таємні розклади явними, - резюмує Шморгун.   

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олексій Каспрук: У Чернівцях немає політичної опозиції. Є група депутатів-бізнесменів, які мають особисту неприязнь до Чернівецького міського голови

Тим часом в програмі "Суть Речей" депутат  фракції "Рідне місто" в Чернівецькій міській раді Василь Продан назвав прізвища тих депутатів, які на його думку могли би впоратися з роботою секретаря міської ради. Серед них, зокрема,  і Ростислава Білика, який досі у розшуку в справі з підкупом студентів на виборах у жовтні 2015 року. Про це повідомляє http://acc.cv.ua/.

Людмила Григорчук: На початку цього тижня депутатам міської ради не вдалося обрати секретаря. Єдиним кандидатом був Володимир Сєхов, член фракції Солідарність у міській раді. Але його не підтримала більшість. Зокрема, пане Василю, найбільше критики чернівчани чули від вашої партії. Чим не вгодив вам такий секретар?

  Василь Продан: По суті, ми взагалі вважаємо, що секретар міської ради, це має бути секретар, який запропонований депутатським корпусом, тому що він організовує роботи ради, організовує роботу депутатів, тому це має бути представник, який погоджений більшістю депутатів і має бути запропонований більшістю міської ради.

  Людмила Григорчук: Ви пропонували своїх представників, чи вас ніхто не питав?

 Василь Продан: Згідно закону, перші 30 днів даються міському голові, щоб він висунув свою кандидатуру. Ми запропонували свою кандидатуру, як найбільша фракція у міській раді, як партія, яка користується найбільшою довірою у чернівчан, але міський голова не хотів навіть чути прізвище, сказав, що він не погодить кандидатуру, бо не зможе працювати з Рідним містом. Така його позиція була у передвиборчий період і після виборів. Він її не змінює. Він вважає, що з Рідним містом, з фракцією, співпрацювати йому не треба. Так само він намагається налаштувати депутатський корпус.

 Людмила Григорчук: Володимира Сєхова не підтримали як особистість, чи як кандидата від міського голови?

  Василь Продан: Нам не підійшов по багатьох причинах. В тому числі і тому, що було показано в інтернеті, в соціальних мережах. Я бачив це особисто. Це по-перше. По-друге, коли він проходив комісії, людина на представляє, що це таке робота секретаря міської ради. Коли він озвучував, що він буде родити, то він казав, що він гарний господарник. Людина навіть не уявляє, яке коло обов’язків у секретаря. Це не господарник, це лоюдина, яка організовує робочий процес у міський раді. Це документообіг, це підготовка до сесії, це робота з депутатаи, це не господарник.

  Людмила Григорчук: У вас є депутати, які можуть упоратися з цієї роботою?

 Василь Продан: У нас найбільш досвідчені люди, депутати, тому і люди нам довірили, тому я впевнений, що мінімум 5-ро людей можуть впоратися.

 Людмила Григорчук: Хто міг би впоратися?

  Василь Продан: Це може бути і Бешлей, і Білик, і Продан, і Михайлішин.

  Людмила Григорчук: Але з Біликом питання зараз.

 Василь Продан: Які?

  Людмила Григорчук: Він у розшуку. Поки що справи ще розслідуються, не доведені до кінця. Тому не дуже правильно би було, щоб ви пропонували на секретаря.

 Василь Продан: Ви ж не спитали, кого ми пропонуємо, а про тих, хто справиться. Білик би справився.

ДОВІДКОВО:

Депутати Чернівецької міськради збільшили численність міського виконкому до 18 осіб. Про це повідомляє molbuk.ua. Відповідне рішення депутати прийняли у вівторок на сесії. Депутат Анатолій Чесанов запропонував проголосувати за збільшення численності виконкому до 18 осіб, де кожна з фракцій матиме змогу внести до складу виконкому по двоє осіб. 

Міський голова закликав депутатів не голосувати за цю пропозицію. Міський голова звернув увагу депутатського корпусу, що пропозиція депутата Анатолія Чесанова про висунення фракціями міської ради кандидатів до складу виконавчого комітету не відповідає закону і заперечив, що зобов’язаний це робити. Водночас Олексій Каспрук запевнив, що серед запропонованих ним кандидатів до складу виконавчого комітету обов’язково будуть представники громадськості. Раніше міський голова пропонував збільшити склад виконкому до 13 осіб.  

Попри це поправку підтримали 24 депутати. Загалом рішення "Про кількісний склад виконавчого комітету Чернівецької міської ради VIІ скликання" ухвалили 30-ма голосами депутатів міської ради. 

1


КОМЕНТАРІ (6)

Я думаю всі зрозуміли меседж продажного продана. Пропонуємо білика - бандита білика... але якщо не він то у них є ще бандит чинуш бандит чесанов і сам шеф бандитів продан. 

avatar

Дмитро Пожарський !

16 січня 2016 11:51

Бурбак внушает всем что Василий Сафронович Кайзер Созе

avatar

ахахах

16 січня 2016 12:04

такой безмозглый комментарий могла придумать только нездоровая на голову Козлова ))))

avatar

пожарскому

16 січня 2016 12:06

після цього недолугого коментарі Шморгуна він для багатьох мудрих людей став ще одним дауном за кусмак гнилої кобаси.  то є добре що показав себе у всій недоумкуватій красі.

щоправда такі як козлова і К в захваті після цього від шморгуна)))))))

avatar

чернівчани

16 січня 2016 12:25

за каких же идиотов вы людей принимаете .... Играйте , пока играется .. До поры до времени. Билык продан бешлей михайлишин в секретари???? Давайте луЯшн Януковича сразу ?!!! Таклй профессионал без работы сидит ! Да и вашей фракции с ним легко работать будет!

avatar

?

16 січня 2016 14:05

дуже розумний цей Продан.

avatar

юля

17 січня 2016 15:08