Відставка Яценюка зараз означає згортання всіх розпочатих реформ, - експерт

Відставка Яценюка зараз означає згортання всіх розпочатих реформ, - експерт

08.01.2016, 15:07

Говорити про відставку уряду Арсенія Яценюка можна буде не раніше часу, коли напрацьовані прем’єр-міністром реформи почнуть приносити перші результати.

Таку думку в коментарі журналісту molbuk.ua висловив політолог з Чернівців Ігор Буркут, йдеться у публікації "МБ" про політичні прогнози на 2016 рік.

"Відставка будь-якого уряду можлива у будь-який момент. Все залежить від купи обставин. Але в ідеальному варіанті ця відставка повинна відбутися тоді, коли реформи започатковані урядом Яценюка, вже приноситимуть перші результати. Адже відставити уряд у момент початку реформ – це означає згорнути все, що було вже напрацьоване і починати все з початку", - сказав Ігор Буркут.

"Крім того, у Яценюка чимало контактів з міжнародними організаціями і політичними діячами, а це треба враховувати. Сам прем’єр, як бачимо, дуже самокритично оцінює себе. А перед початком реформ він заявляв: "Я чудово розумію, що мене проклинатимуть і я знаю свою долю – вона не така хороша, як комусь здається". Щодо нинішнього уряду є один важливий момент – у Яценюка є своя команда. Люди, які працюють приблизно в одному напрямку. А світовий досвід показує, що реформи успішні тільки тоді, коли здійснюються монолітною командою. З’явиться нова команда? Я дуже хочу цього. Нехай приходять молоді люди, які себе не заплямували крадіжками. Вони формуються – я вже бачу їх. От коли вони прийдуть до влади, тоді Україна зміниться і зробить крок вперед", - повідомив політолог.

Водночас політолог Сергій Таран переконаний, що Арсеній Яценюк працюватиме на посаді до весни, а далі можливі кадрові зміни в уряді.

"Наслідки залежать від того, в якому формулюванні буде ця відставка. Якщо це будуть прості кадрові зміни в уряді, то швидше за все це не матиме негативних наслідків. Якщо це буде розвал коаліції, це призведе до позачергових виборів. Якщо це будуть інші заходи парламентського характеру, тоді це призведе до того, що Україна потрапить до достатньо серйозної кризи. Тобто, тут важливіше питання не те, чи піде Яценюк у відставку, а через які засоби, через яку мотивацію це відбудеться", - сказав політолог.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (8)

яких реформ? оприлюдніть список!

avatar

Діма

08 січня 2016 13:36

Вот и отличненько!!! Реформы Яценюка и Яресько - обідрати УСІХ УКРАЇНЦІВ,видумуючи нові та нові  здирництва грошей та знищуючи середній клас!!!  Вони залишать лише свій клан серед багатих,а решту людей в злиднях

Ми вже відчуваємо професіоналізм цих пройдисвитів по СВОЇМ гаманцям, батьки по лікам!

avatar

08 січня 2016 15:26

Не скигліть ригіАнали!  У вас грошей багато, за народ згадвли?

avatar

чернівчанин

08 січня 2016 21:26

всередині політолог проглаголив правду, дійсно у яценюка є своя команда бурбаків, петренків, іванчуків і т.д. які дуже добре вміють працювати на себе 

avatar

Істинно глаголю

08 січня 2016 21:45

Цього "реформатора" треба судить ....

avatar

Чернівчанин

08 січня 2016 22:22

avatar

Myhajlo Tokarjuk

08 січня 2016 22:39

Ви, пане, такий розумний, бо доця з-за кордону допомагає? А якби самі на себе у цій країні заробляли. на все би вистачило з такими "реФФФорматорами"

Визнайте чесно, що зараз г.мно при владі, і землячок теж

avatar

Токарюку

09 січня 2016 21:32

Цей експерт , відверто працює, саме, на замовлення Яценюка. Дії цього досвідченого шахрая, чим раніше припинити, тим більше залишится в скарбниці України. Але біда в тім, що всю цю бригаду, підтримує сапм ГАРАНТ, а тут виникає велика проблема

avatar

Матвій Кельменці

10 січня 2016 07:33