Відповідальність за стан доріг в Чернівецькій області несе особисто голова ОДА Папієв Михайло Миколайович, - лідер 'Батьківщини'

Відповідальність за стан доріг в Чернівецькій області несе особисто голова ОДА Папієв Михайло Миколайович, - лідер "Батьківщини"

10.07.2013, 17:07

Керівник області боїться звітувати про стан доріг на Буковині. Про це заявив на прес-конференції лідер ВО "Батьківщини" Іван Мунтян.

"Ще на початку сесії мене здивував той факт, що голова ОДА відмовився звітувати про стан автомобільних доріг в Чернівецькій області. Я не знаю, чому наші керівники області бояться це зробити, але коли дійсно людина відмовляється - значить вона щось приховує, чи не хоче про щось говорити відверто, так як воно є", - висловив своє враження від останньої сесії облради Іван Мунтян.

Хоча начальник служби автомобільних доріг Ігор Гах ще раніше повідомляв Мунтяну, що на дороги коштів не виділяють.

"Ще коли ми раніше задавали питання начальнику Служби автомобільних доріг області, що була загроза, що дороги можуть дійти до того, що ми не будемо мати на чому їздити. Він чітко відповів, що їм не виділяють кошти з державного бюджету", - зазначив Іван Мунтян.

А от заступнику ОДА пану Василю Бурлаці Мунтян радить не приймати різкі рішення і не розпоряджатися чужими коштами.

"Василь Бурлака сказав наступне: "Він не допустить щоб дорожники виконували роботи на дорогах комунальної власності". Тобто мова йде за освоєння коштів обласного дорожного фонду і субвенції з державного бюджету. Цими коштами сьогодні практично розпоряджається в ОДА. Вони вирішують - кому видавати ці кошти і в цей же час вони не хочуть бачити дорожників на дорогах комунальної власності", - зазначив пан Мунтян.

"Коли дорожники виконують ці роботи вони мають можливість виживати. Існує два джерела фінансування. Одне - це Служба автомобільних доріг, а друге - це ОДА з обласним дорожнім фондом. Кошти в Службу автомобільних доріг з держбюджету не надходять,а в дорожників вимагають виходити на дороги. Але ж вони не мають з чим",- розповів депутат облради Мунтян.

"Тому я маю сьогодні претензії до того ж пана Бурлаки. Будь-ласка, пан Бурлака - це ж не ваші кошти і приймати такі різкі рішення неправильно", - звернувся до заступника ОДА опозиціонер Іван Мунтян.

"Сьогодні абсолютно неправильно, коли будемо ставити питання про те, що дорожники винні в тому, що є ямковість на дорогах. Це абсолютно не буде відповідати дійсності. Сьогодні конкретну відповідальність несе за все, що робиться на дорогах - керівництво області", - відповідально заявив лідер "Батьківщини" Іван Мунтян.

Відголос останньої сесії облради та питання доріг переважали на прес-конференції опозиційного депутата Івана Мунтяна.

"На минулій сесії в порядку денному було питання, яке на цій сесії нарешті було проголосовано. Це проект поданого мною рішення про звернення до Кабінету Міністрів та Укравтодору стосовно стану доріг в області. Ми проголосували за таке звернення, хоча могли проголосувати за це звернення ще на початку року, коли тільки починалася ця проблема", - розповів лідер ВО"Батьківщини" в області Іван Мунтян.

Депутат облради Мунтян вважає, що губернатор Буковини особисто несе відповідальність за стан доріг.

"І ви бачите, що по Украні ремонтувались дороги і ліквідовувалась ямковість. А у нас до цього часу, фактично проблема залишається відкрита. Тому я не можу не знімати відповідальності з влади. Вона дійсно заблокувала сесію і не прийняла ще тоді таке важливе рішення. І на цій сесії не хотіли, щоб ми задали конкретне запитання начальнику Служби автомобільних доріг і це факт. Тому дивує ставлення влади. Вони не хочуть відповідати за свої вчинки, а хочуть перекладати з хворої голови на здорову. Вони хочуть перекласти всю свою відповідальність на опозицію. Так от - так не буде! Ми чітко і відверто будемо про це говорити людям. Що відповідальність за стан доріг в Чернівецькій області несе особисто голова ОДА Папієв Михайло Миколайович", - чітко заявив лідер ВО "Батьківщини" на Буковині пан Мунтян.

Джерело інформації, фото і відео www.bukpravda.cv.ua

Згідно з Програмою економічного і соціального розвитку Чернівецької області за 2012 рік в частині дорожнього господарства та Програми розбудови дорожньої мережі краю на 2006-2015 роки, Службі автомобільних доріг області на цей рік передбачено фінансування у сумі 54,8 млн. грн. при потребі 76,8 млн. грн. на поточний дрібний ремонт та експлуатаційне утримання автомобільних доріг загального користування. Про це повідомляє прес-служба ОДА. Відповідно недофінансування становить 22 млн. грн. З початку 2013 року обсяг ямковості доріг загального користування склав 75,5 тис.м2. Причинами інтенсивного її утворення є тривала зима із значними опадами та майже щоденними переходами температури з плюсової на мінусову, недотримання міжремонтних термінів, пов’язаних з недофінансуванням дорожньої галузі.

Окрім цього, місцевими бюджетами області на 2013 рік на виконання робіт, пов’язаних з будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг, заплановано 154,8 млн. грн., з них за рахунок коштів субвенції з державного бюджету – 55,9 млн. грн. Фактично за січень-травень цього року використано 29,4 млн. грн. або 19% від профінансованих сум через те, що проводились роботи з виготовлення проектно-кошторисної документації та укладання договорів з підрядними організаціями та несвоєчасне проведення оплати платіжних доручень органами Державної Казначейської служби України. Згідно із нормативними міжремонтними термінами по Чернівецькій області щорічно необхідно ремонтувати 1053,7 км доріг, із них капітальним ремонтом - 408,2 км, поточним - 645,5км.

На цей час цілодобово ведуться ремонтні роботи ТОВ ВП «Мост-1» на мості через р.Дністер в с. Атаки Хотинського району, кошторисна вартість яких становить 21 млн. грн. Планом фінансування на 2013 рік передбачено 30 млн. грн. на роботи по автодорозі Н-03 Житомир-Чернівці (об’їзна дорога м.Хотин) загальною протяжністю 11 км. У поточному році передбачається також виконати ремонт мосту через р. Дністер в с. Звенячин на автодорозі М-19 Доманове (на Брест)-Ковель-Чернівці-Тереблече протяжністю 262м, на що необхідно 12 млн. грн.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Приведенные  цифры  впечатляют и,  в определенной мере,  опрвдывают дорожников. Нет финансирования- нет  работы-нет  дорог.  Тяжело понять облгосадминистрацию,  когда  сидят  на  живых деньгах  и не пускают  в  работу. Использовано  всего  19%  дорожных  денег (и  то, цифра увеличена  вдвое) при  том, что в  области страшная ямочность. ВЫЖИДАТЬ ХОРОШЕГО (под  откат)подрядчика-сегодня  преступление.Понятно,  Облавтодор  не подходит, он  государственный и откатов  не  дает.  НО!!! Впереди  зима и карманны  фирмы  смоются  сразу же,получив деньги.  Облавтодор  останется,  но уже его развалины.  Это  надо  понять  ПАПИЕВУ, Галицу  и ,обязательно, БУРБАКУ(трибун-это хорошо,  но  надо и ДУМАТЬ, даже  когда  спасаеш друга алкаша-преступника,  НЕ МАРАТЬ  В  КРОВИ  тружеников).

avatar

9-ф

10 липня 2013 11:53