Відповідальні рішення, не обіцяти того, чого не можеш виконати, відповідати за свої слова та вчинки –  батьківські настанови, які Максим Бурбак засвоїв на усе життя

Відповідальні рішення, не обіцяти того, чого не можеш виконати, відповідати за свої слова та вчинки – батьківські настанови, які Максим Бурбак засвоїв на усе життя

16.06.2019, 12:43

Сьогодні вперше в Україні на офіційному рівні відзначається День батька.

 Народний депутат України Максим Бурбак розповів, що для нього значить бути сином і батьком. 

- Переконаний, що любити і шанувати рідних та близьких треба щодня, а не по визначених датах. Але радий, що в низці святкових днів у нас тепер є День, в який кожен батько почуватиметься особливим. Я вже 22 роки батько і 43 роки син. Мій батько завжди був для мене мудрим наставником. Колись він сказав мені, що я вільний у прийнятті рішень, але повинен нести за них відповідальність. Приймати відповідальні рішення, не обіцяти того, чого не зможу виконати, відповідати за свої слова та вчинки – всі ці батьківські настанови я засвоїв на усе життя. Вони залишаються для мене моральними дороговказами.

- Мушу зізнатись, іноді не просто їх дотримуватись. Особливо, коли бачиш, як «на ура» сприймаються голослівні обіцянки, а ти говориш правду, і тобі не вірять. Але я чітко усвідомлюю, що правда – у вчинках! І що правда - це також відповідальність перед собою, перед народом і перед майбутнім. Це відповідальність перед моїми дітьми. Тому що, маю бути для них прикладом чесної та надійної людини. Відповідальність у всіх рішеннях - цієї простої мудрості я навчаю і своїх дітей.

- З Днем батька, тату! Дякую за твою мудрість.  Привітайте своїх тат, своїх дідів. І нехай ваші діти цінують кожну хвилину з вами, - сказав Максим Бурбак. 

1