Відома письменниця Світлана Поваляєва перебереться жити в Стару Жучку

Відома письменниця Світлана Поваляєва перебереться жити в Стару Жучку

11.09.2013, 20:41

В старості я переїду до Чернівців й оселюся в районі Стара Жучка (старість бо вимагає чесності й не терпить двозначностей). - Про це на своїй стіні у ФБ написала відома українська письменниця Світлана Поваляєва. - В цьому акварельному розслабленому просторі, в цьому місті, де стільки неба і такий особливий брук, в цьому одеському Парижі (чи паризькому Бердичеві), я розмовлятиму зі знайомими через дорогу, ховатимусь від раптових дощів у букіністичному магазинчику на Головній 31 і ні про що не згадуватиму, бо Чернівці стало тримають спогади, традиції і дрібні побутові звички - місто зробить це все за мене. А поки що спогади тримає фб. 

Фестиваль Meridian Czernowitz відбувся в мені - як особисте щохвилинне свято. Події (Божко Bo?ena Gorodnicka , ти про це просила сказати кілька слів) фестивалю, що дійсно вразили - читання в потязі та плацкарті, "Поезія спальних районів", Відеопоезія, вистава Юрія Андруховича й вистава Неллі Закс (надто її голос та міміка))

Поза ж програмою описати все це солодке божевілля і невагоме щастя неможливо в одному пості чи навіть в одній статті - стільки було кумедних дрібних пригод, стільки сміху (в мене досі крепатура від цієї цілодобової ржачки, ніби я прес качала), стільки тепла і радості від спілкування з Ен Коттен, Катею Бабкіною, Жаданом, Танею Давиденко, Ірою Славінською, Віталіком Лямічевим, Мариною Львівною (Лібановою - напишу я напровсяк, хоча уявити собі людину, котра не зрозуміє, хто така Марина Львівна, просто нереально)), Даринкою Важинською, Тарасом Прохаськом, Наталочкою Бельченко, Остапом Сливинським..... йоооой - ну хіба всіх отак назвеш (тегати не буду аби не засмічувати вам стіни, друзі, бо нас одне в одного цими днями й без того було через край))

Я би ще - дісно, щиро! - хотіла окремо подякувати Святославу Померанцеву за чуйне і галантне ставлення до всіх нас, за ці направду "тепличні умови" для наших творчих душ!)) На вокзалі нас проводжав фантастичний оркестр і ми танцювали мало не до серцевого нападу!
ДЯКУЮ!

(фото Тані Давиденко та Віталія Лямічева)

7 вересня 2013 року після обіду ми вирушили на житловий масив "Водограй". В спальному районі на імпровізованій сцені в одному з дворів звучала поезія. Це продовження "соціального експерименту" фестивалю "Meridian Czernowitz". Минулого року читання відбувалися на Калинівському ринку, тепер - житлові масиви, спальний район. Дуже цікава атмосфера! Читали свої тексти зокрема Світлана Поваляєва та Сергій Жадан. Я записала трохи їхніх читань. Кому цікаво трохи цієї атмосфери - дивіться :)

Ірина Славінська

1