Відмова Партії регіонів від обрання голови Чернівецької обласної ради – ознака політичної неспроможності

Відмова Партії регіонів від обрання голови Чернівецької обласної ради – ознака політичної неспроможності

25.08.2011, 15:56

З ініціативи фракції Партії регіонів питання про обрання голови облради було зняте з порядку денного сесії. Епопея з обранням голови ради на Буковині триває вже понад півроку.

- Відмовляючись від цього питання фракція ПР розписується у тому, що вона є політичним імпотентом, - так прокоментував ситуацію в своєму виступі на сесії голова фракції «Фронт Змін» Максим Бурбак. За його словами, аргументи партії влади про те, що у фракції ПР не було консультацій з цього питання, не витримують критики.

Керівник фракції «Фронт Змін» нагадав, що проект порядку денного обговорювався на засіданні колегії облради і тоді у Партії регіонів заперечень не було.

Провладна більшість ради також не прислухалася до думки опозиції та проголосувала за надання головам ОДА та облради права у міжсесійний період вносити зміни до бюджету.

- Таким рішенням Партія регіонів взяла на себе всю відповідальність за повне та якісне виконання бюджету в області, - зазначив Максим Бурбак. За його словами, тепер владі не вдасться перекласти вину за можливі прорахунки на опозицію чи попередників.