Відкриттям пам’ятника Тарасу Шевченку в Запоріжжі «Золоті Леви Чорної Сотні» відзначили день народження провідника

Відкриттям пам’ятника Тарасу Шевченку в Запоріжжі «Золоті Леви Чорної Сотні» відзначили день народження провідника

09.03.2018, 18:36

В центрі Запоріжжя   відкрили пам’ятник Тарасу Шевченку — фото

Сьогодні, 9 березня, біля театру юного глядача відбулося урочисте відкриття нового пам’ятника українського поета, письменника, художника, громадського та політичного діяча — Тараса Григоровича Шевченка. Окрім місцевих мешканців, участь в урочистостях з нагоди відкриття пам’ятника взяли активісти з Чернівецької області.

Про це BukNews розповів голова Чернівецької організації «Золоті леви Чорної сотні» Олег Громадський.

Ідея встановлення пам'ятника в Запоріжжі виникла з нагоди 204-ї річниці від дня народження письменника. Реалізувати задумане, змогли завдяки підтримці меценатів. Зокрема, голови проводу Всеукраїнської громадської організації  «Золоті леви Чорної сотні» Тараса Мацюка.

До того ж, у Тараса Мацюка, сьогодні День народження і він планував відсвяткувати його встановивши даний пам'ятник на Галичині. Однак, голова Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко, посилаючись на те, що пам'ятників на Галичині і так багато, запропонував встановити його в центрі Запоріжжя. Принагідно побратими з Буковини побажали своєму командирові міцного здоров'я, невичерпності життєвих сил, натхнення та наснаги у здійсненні великих звершень на благо України. «У цей знаковий для всіх українців день ти вкотре довів, що Схід і Захід разом. І символом цього єднання став наш пророк - Кобзар. Нехай Господь береже тебе, командире!» - побажали буковинці Тарасові Мацюку.

Представники Української Православної Церкви Київського Патріархату та Харківсько-Запорізької єпархії Римо-Католицької Церкви вже освятили пам'ятник і відзначили ту важливу місію, яку виконав Тарас Шевченко в історії України.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

Світлина від BukNews.

- Це вже не перший пам’ятник, відкритий на Сході України за сприяння нашої організації, - розповів BukNews голова Чернівецької організації «Золоті леви Чорної сотні» Олег Громадський  - У прифронтовому селі Сергіївка Покровського району Донецької області громадська організація "Золоті леви Чорної сотнІ" відкрила пам'ятник Тарасу Шевченку. В Сергіївці не було пам'ятника Кобзарю, і активісти вирішили це виправити. Монумент був придбаний активістами і подарований прифронтовому селу. На урочистому відкритті пам'ятника перед жителями села виступили заслужені артисти України, які за підтримки «золотих левів» виступають з концертами на сході країни і в зоні АТО.

Світлина від BukNews.

- На «старий» Новий рік «Золоті Леви Чорної Сотні Чернівецької області» відвідали місце колишньої дислокації – прифронтову Станицю Луганську... Цього разу з волонтерською місією. Два дні, 13 та 14 січня 2018 року, в глядацькій залі районного будинку культури  зі сцени лунали класичні твори музичного мистецтва, популярні українські пісні минулого і нинішнього сторіч і зовсім нові – про війну в Донбасі. Окрім проведених концертів для місцевих дітей та наших військових, за участю талановитих артистів української естради - Божени Дар, Ростислава Кушини та Юрія Дякунчака, також було вручено 1200 солодких подарунків та понад півтори тонни смаколиків. Мета таких концертів - сприяти об'єднанню регіонів і показати єдність країни. Станиця Луганська - це Україна!!! - сказав Олег Громадський.

Світлина від BukNews.

(Відеозвіт з різдвяно-новорічної поїздки до Станиці-Луганської 13-14 січня 2018 року).

1