Мрія Малишевського: відбувся аукціон щодо закупівлі лінійного прискорювача для чернівецького онкоцентру

Мрія Малишевського: відбувся аукціон щодо закупівлі лінійного прискорювача для чернівецького онкоцентру

15.08.2023, 07:51
Аукціон відбувся  щодо закупівлі лінійних прискорювачів для онкоцентрів України!
 
 
Це найдороговартісніша процедура закупівель в історії онкології України!!!
 
Очікувана вартість проекту була 1 023 364 485,00 грн!
 
Після оголошення результатів - 541 000 000, 00 грн!
 
Наразі йде оцінка документів і сподіваюсь вже незабаром буде поставка по регіонам! Одразу 15 областей України  отримають дороговартісне обладнання!
 
Нагадаємо, роботи з будівництва приміщення для лінійного прискорювача на території Буковинського клінічного онкологічного центру за ініціативи його генерального директора Ігоря Малишевського стартували ще 2021 року. Утім, через воєнні дії, їх довелося припинити. Відтак центр продовжив ремонт власним коштом. Гроші заробили завдяки співпраці з Національною службою здоров’я України.
 
Як зауважив генеральний директор онкоцентру Ігор Малишевський, до споруди, у якій має розміститися прискорювач, особливі вимоги. Так, стіни вимурували завтовшки у два метри. Це необхідно, аби затримати іонізуюче випромінювання, яке генерує прилад.
 
«Наявність прискорювача у Чернівцях обґрунтована не лише з медичної, а й з територіальної точки зору. Адже це дозволить надавати допомогу і буковинцям, і мешканцям сусідніх Івано-Франківської, Тернопільської, Хмельницької областей», – пояснив Ігор Малишевський. - Прискорювач діє безпосередньо на саму пухлину, здорові клітини при цьому не уражуються. Аби отримати таку терапію, онкохворі буковинці нині змушені їздити у інші регіони».
 
Лінійні прискорювачі відіграють ключову роль у радіотерапії, яка є одним з основних методів лікування раку.
 
Переваги:
 
1.Точність і контроль: ЛП можуть точно спрямовувати радіаційний промінь на пухлину, мінімізуючи ураження здорових тканин навколо неї.
2.Глибокі пухлини: ЛП можуть лікувати пухлини, розташовані глибоко в тілі, які іншими способами важко досягти.
3.Зменшення побічних ефектів: Точність ЛП може допомогти зменшити побічні ефекти, асоційовані з радіотерапією.
4.Адаптивна радіотерапія: Сучасні ЛП можуть адаптувати лікування в реальному часі, враховуючи рух пухлини або зміни в її формі.
5.Комбіноване лікування: Радіотерапія, яка виконується за допомогою ЛП, може бути комбінована з іншими методами лікування раку, такими як хіміотерапія, для досягнення кращих результатів.
6.Вартісна ефективність: ЛП дозволяють надавати високоякісне лікування великій кількості пацієнтів, забезпечуючи оптимальний розподіл ресурсів в онкозакладах.
 
Цей проєкт став реальністю завдяки роботі великої команди! Найважливіші слова вдячності будуть від пацієнтів, життя яких буде врятовано завдяки цьому обладнанню!
 
1