Відбулися урочистості з нагоди 25-ї річниці з часу відновлення діяльності філософсько-теологічного факультету ЧНУ

Відбулися урочистості з нагоди 25-ї річниці з часу відновлення діяльності філософсько-теологічного факультету ЧНУ

05.03.2019, 22:18

Урочистості з нагоди 25-ї річниці відновлення діяльності філософсько-теологічного факультету Чернівецького національного факультету імені Юрія Федьковича відбулися сьогодні, 5 березня, в у Мармуровій залі колишньої резиденції митрополитів Буковини і Далмації. Керівників релігійних конфесій нашого краю, керівництво, професорсько-викладацький склад, випускників та студентів ЧНУ ім. Ю.Федьковича привітав голова Чернівецької обласної ради Іван Мунтян. Участь в урочистій академії також взяла народний депутат України Альона Шкрум.

«За двадцять п’ять років, що минули, факультет досягнув значних здобутків, а його випускники заклали надійний фундамент для Православної Церкви України та отримання нею Томосу про автокефалію. Також саме тут якнайкраще можна побачити в дії славнозвісну буковинську модель національно-конфесійної злагоди, якою ми так пишаємося. Більше того: філософсько-теологічний факультет ЧНУ є єдиним у своєму роді в Україні та слугує унікальним прикладом гармонійної співпраці освітян і духовенства», – наголосив посадовець, звертаючись до організаторів, гостей та запрошених на урочисту академію.

Відтак, Іван Мунтян нагородив Почесними відзнаками Чернівецької обласної ради «За заслуги перед Буковиною» декана філософсько-теологічного факультету ЧНУ ім. Ю.Федьковича Василя Балуха та настоятеля храму Трьох Святителів Православної Церкви України отця Миколу Щербаня. Почесними грамотами Чернівецької обласної ради керівник представницької влади краю відзначив викладачів факультету.

1


КОМЕНТАРІ (1)

Нагородження непричетних...

avatar

В. Козьмик

05 березня 2019 22:42