Першокурсників посвятили у студенти Чернівецького нацуніверситету та Буковинського медуніверситету

Першокурсників посвятили у студенти Чернівецького нацуніверситету та Буковинського медуніверситету

31.08.2017, 13:30

В палаці”Академічний” відбулася посвята у студенти Буковинського медуніверситету. Вона розпочалася з невеликого відеофільму, в якому в тому числі була розповідь про трьох видатних на всю Україну митців-медиків, випускників БДМУ: Володимира Івасюка (який свою “Червону руту” написав, навчаючись у цьому вузі), поета Михайла Ткача, який написав знамениту “Марічку” та Йосипа Ельгісера – піаніста-віртуоза, володаря єдиної в Україні Золотої медалі ЮНЕСКО та звання «Золоте ім'я світової культури».

“За даними інфосистеми "Конкурс" наш університет посів 1-ше місце серед вищих медичних вузів в України за загальним конкурсом поданих абітурієнтами заяв на спеціальність «Медицина», - сказав у вітальному слові ректор БДМУ, професор Тарас Бойчук.

Мистецьке життя медуніверситету і до нині залишається на високому професійному рівні. І свідченням тому стала патріотична постановка студентського театру, де режисером є талановита і наша улюблена акторка Чернівецького драмтеатру Валентина Головко. Більше буде у газеті "Чернівці", - про це повідомила журналістка Наталка Фещук

Світлина від Nataliya Feshchuk.

Сьогодні також відбулася також посвята у студенти Чернівецького національного університету імені Юрія ФедьковичаПершокурсники всіх інститутів, факультетів та коледжу університету зібралися на території головного корпусу вузу. Як повідомляє кореспондент molbuk.ua, розпочалися урочистості зі звучання гімну України та вшанування хвилиною мовчання загиблих в АТО. Ректор університету Степан Мельничук нагадав, що вуз має високі рейтинги по якості навчання в Україні. Він також зауважив, що ЧНУ став шостим серед вузів країни за кількістю поданих заяв.

- Привітав з посвятою у студенти першокурсників Чернівецького Національного Університету ім. Ю. Федьковича, - розповів народний депутат України Максим Бурбак. -  Сьогодні для них розпочинається самостійний і відповідальний період, сповнений студентською романтикою і передсесійними хвилюваннями, міцною студентською дружбою та вже дорослими вчинками. Переконаний, серед сьогоднішніх чернівецьких першокурсників є майбутні науковці, освітяни, держслужбовці, громадські та політичні діячі, міністри, Прем'єри та Президенти) Вони стануть найкращими і найпершими у своїй справі. Вони прославлять свій край, свою Україну. Головне бути спражніми людьми, патріотами, пам'ятати та шанувати нашу Alma Mater.

1