Від початку паводків на Буковині врятували 69 осіб, з них - 17 дітей та евакуювали 116 осіб, з них - 34 дитини

Від початку паводків на Буковині врятували 69 осіб, з них - 17 дітей та евакуювали 116 осіб, з них - 34 дитини

25.06.2020, 22:04

Сьогодні, 25 червня, керівництво ГУНП в Чернівецькій області провело оперативну нараду за участі представників структурних та територіальних підрозділів поліції. Зокрема, під час наради йшлося про забезпечення публічного порядку та громадської безпеки, надання допомоги мешканцям області та органам місцевого самоврядування у зв’язку з погіршенням погодних умов.

На території Буковини внаслідок повені оголошено червоний рівень небезпеки. У зв’язку з цим поліцейські впродовж трьох діб посилено несуть службу.

Найбільше постраждали населені пункти Путильського, Вижницького, Сторожинецького, Кіцманського, Глибоцького, Новоселицького та Герцаївського районів. Поліцейські разом з рятувальниками допомагають жителям підтоплених районів ліквідовувати наслідки негоди. Від початку паводків правоохоронці врятували 69 осіб, з них - 17 дітей та евакуювали 116 осіб, з них - 34 дитини.

Також поліцейські патрулюють вулиці підтоплених населених пунктів для недопущення випадків мародерства.

Для ліквідації наслідків негоди задіяно 98 поліцейських та 21 одиницю службового автотранспорту.

Групи реагування патрульної поліції відділів і відділень поліції організували об’їзні шляхи та частково обмежили проїзд на аварійних та пошкоджених ділянках доріг. Правоохоронці здійснюють перекриття найбільш небезпечних ділянок дороги, відвід транспорту від місця події, які були пошкоджені внаслідок стихійного лиха.

Поліцейські також проводять роз’яснювальну роботу з населенням щодо дотримання заходів безпеки.

Правоохоронці і надалі працюватимуть у посиленому режимі до повної стабілізації ситуації з паводком на Буковині.

Відділ комунікації ГУНП в Чернівецькій області

1