Від початку 2019 року майже чотири сотні контрактників з Чернівецької області направлено до Збройних Сил України

Від початку 2019 року майже чотири сотні контрактників з Чернівецької області направлено до Збройних Сил України

01.08.2019, 23:00

Від початку 2019 року близько 400 чоловіків та жінок з Чернівецької області направлено комісаріатами на проходження військової служби за контрактом у Збройних Силах України.

          Охочі укласти контракт буковинці мають можливість дізнатись про  наявні вакансії та особливості служби безпосередньо від представників військових частин, які здійснюють роз’яснювальну роботу по області. Наразі пріоритетними для доукомплектування є 80 окрема десантно-штурмова бригада, 10 та 128 гірсько-штурмові  бригади. Саме ц цих частинах грошове забезпечення є вищим ніж в інших та для солдата першого місяця служби становить від 12000 грн., а в районі ведення бойових дій від 18500 грн. та 29000 грн. на другій та першій лінії фронту відповідно.

           Окрім цього військові отримують виплати при укладанні контракту в сумі 14000 грн., щорічні виплати на оздоровлення і вирішення соціально-побутових питань в розмірі від 12000 грн. Також вони забезпечуються речовим майном, безкоштовним медичним обслуговуванням, розміщуються в гуртожитках, або одержують компенсацію за піднайом житла.

            Військові частини пропонують чоловікам та жінкам від 18 до 50 років широкий спектр військових спеціальностей як бойових, так і тісно пов’язаних з цивільними, такими як медики, фінансисти, кухарі, водії. Кандидати, які обирають посади водіїв, у навчальному центрі можуть отримати водійське посвідчення, або водійську категорію С.

           Бажаючим поповнити лави Збройних Сил надається право обирати місце служби та  військову частину по всій території України, в тому числі службу в тилових підрозділах на складах, військових базах, арсеналах, а також у військових комісаріатах.

Більше інформації щодо служби за контрактом отримайте в Чернівецькому обласному військовому комісаріаті за адресою: м. Чернівці, вул. Кобилянської, 32, або у військових комісаріатах за місцем перебування на військовому обліку.

Телефони:  0509480349,  (0372) 524349.

 

1