Від 'Батьківщини' на мера Чернівців піде Олександр Пуршага, Скорейко залишається в партії. Мунтян презентував кандидатів до різних рад від своєї партії

Від "Батьківщини" на мера Чернівців піде Олександр Пуршага, Скорейко залишається в партії. Мунтян презентував кандидатів до різних рад від своєї партії

26.09.2015, 21:45

Кандидатом на посаду Чернівецького міського голови від партії ВО "Батьківщина" стане діючий депутат обласної ради, начальник Управління капітального будівництва Чернівецької облдержадміністрації Олександр Пуршага. Віднедавна він також очолив Чернівецьку міську партійну організацію ВО "Батьківщина". До цього цю посаду обіймав Юрій Скорейко.

 Сьогодні в приміщенні "Театру ляльок" в Чернівцях відбулася обласна партійна конференція обласної організації ВО "Батьківщина", яка затвердила кандидатів у депутати різних рівнів рад від своєї політичної сили. Найбільшиц козир - за списком "Батьківщини" до Чернівецької міської ради балотуються діти чернівчан Героїв Небесної Сотні - Олександра Щербанюка і Василя Аксенина.

 Як заявив на прес-конференції журналістам лідер обласної організації Іван Мунтян, "Батьківщина" підішла до нинішніх місцевих виборів "єдиною, монолітною командою однодумців" з впевненістю у свою перемогу. "Ми будемо йти до всіх рад, у нас потужна команда, ми зробили висновки з минцулих поразок", - заявив пан Мунтян.

 Під час прес-конференції близько трьох десятків кандидатів у депутати були присутніми на сцені, частину з яких, вибірково, особисто запрошував до слова Іван Мунтян (Див. відео). По обидві руки голови партії сиділи його високопоставлені соратники, члени партії, які також балотуються на нинішніх виборах - голова Першотравневої райради Тарас Бабух та голова Садгірської райради Юрій Бурега.

 Несподіванкою для журналістів став їхній колега - Анатолій Ісак, нинішній головний редактор газети "Буковина", який вирішив балотуватися до Чернівецької міської ради від, як він сказав, "самої послідовної" за всі роки партії - "Батьківщина".

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чинний депутат і нинішній кандидат до міськради Кирилюк вважає, що правильно голосував за недовіру М.Федоруку. Всупереч рішенню своєї партії, яке сам виголосив?

Під час прес-конференції Іван Мунтян відповів на численні запитання журналістів. Зокрема, відповідаючи на запитаннямкореспондента БукІнфо, зазначив, що ніякого скандалу з Юрієм Скорейком не існує. "Скорейко дуже часто хворіє, багато лікується. Ми пропонували йому балотуватися, він відмовився. Але на даний час Скорейко залишається членом партії", - заявив Іван Мунтян.

 Мунтян заявив, що у списках "Батьківщини" до різних рівнів рад "немає жодного члена партії "Народний фронт", критично висловившись до нинішньої партії влади БПП "Солідарність", яка прихистила у своїх списках чимало буковинських високопосадовців, зокрема, голову Чернівецької ОДА Олександра Фищука, першого заступника голови облради Ярослава Курка та чимало голів РДА. "Я вважаю, що Народний фронт, як партія влади, мали самостійно йти на вибори і оримати від людей оцінку", - переконаний Іван Мунтян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Батьківщині" кажуть, що Каспрука їм нав'язали, але загалом він був правильним кандидатом

 У контексті виборів Чернівецького міського голови, журналістів цікавила позиція "батьківщинівців" щодо діяльності роботи нинішного мера міста - Олексія Каспрука, адже це також був їхній висуванець. "Ви знаєте, що на той час ми були разом з іншою політичною силою (Фронт Змін), - продовжив відповідати Іван Мунтян. - На превеликий жаль, на відповідних бюро, де висувалася відповідна кандидатура, у них була більшість і це була їхня пропозиція.

"Ми не помилися у своєму виборі, - дипломатично викорутився Юрій Бурега, - Ми вирішили з кожними наступними виборами мати кращого кандидата. Тепер ми будемо підтримувати лише тих кандидатів, яких роками "вирощували" у своєму середовищі, а не тих, яким нам нав'язували збоку.

Джерело: БукІнфо

 

1


КОМЕНТАРІ (2)

Умора! А Пуршага де працює? В ОДА, під керівництвом Фищука і Куліша! То це він здристнув, бо не встигає кошти освоїти і знає, що все рівно попруть з посади? Якщо не згоден з лінією президента,прем"єра, губернатора, то чого не звільнився? І ці народ дурять!   

avatar

26 вересня 2015 19:45

avatar

Panas Roik

26 вересня 2015 20:59