Вже четвертий рік поспіль у передгір‘ї Буковинських Карпат за підтримки Івана Рибака проходить Всеукраїнський фестиваль кіно та пісні «Миколайчук-фест»

Вже четвертий рік поспіль у передгір‘ї Буковинських Карпат за підтримки Івана Рибака проходить Всеукраїнський фестиваль кіно та пісні «Миколайчук-фест»

15.06.2019, 22:30

Всеукраїнський фестиваль кіно та пісні «Миколайчук-фест», присвячений 78-й річниці від дня народження Івана Миколайчука, урочисто відкрито у Вижниці. 

Вижничани урочисто зустріли учасників та гостей фестивалю, який вже четвертий рік поспіль проходить у передгір‘ї Буковинських Карпат.

Всіх учасників та гостей заходу, які традиційно приїжджають на Буковину вшанувати пам`ять талановитого кіномитця, згадати його творчість та переглянути роботи молодих кінорежисерів привітав народний депутат України Іван Рибак. 

- Завжди радо підтримую та приймаю участь у проектах, мета яких - збереження та розвиток сучасного українського кіно та пісні, - сказав Іван Рибак. 

У суботу, 15 червня,  гостей та учасників фестивалю «Миколайчук-фест» зустрічали у Вашківцях.

Тож принагідно за дорученням голови Верховної Ради України, за вагомий особистий внесок у соціально-економічний та культурно-освітній розвиток територіальної громади, активну громадську діяльність, багаторічну сумлінну працю, високий професіоналізм та заслуги перед українським народом народний депутат України Іван Рибак вручив грамоту Верховної Ради директору Вашківецького міського будинку народної творчості та дозвілля Вижницького району Чернівецької області Хачман Любові Георгіївні.

У день народження видатного українського актора та режисера Івана Миколайчука на Кіцманщині також проходить фестиваль творчості «На гостини до Івана».

Цього року славетному кіномитцю виповнилося б 78 років. Традиційно у цей день у село Чортория приїжджають рідні, друзі, колеги та шанувальники його творчості, щоб зустрітися біля музею-садиби та поділитися спогадами про талановитого буковинця. Іван Миколайчук - це людина легенда, адже він підніс український кінематограф та прославив своєю творчістю Україну на весь світ.

1