Весна на новій хвилі радіо «Буковина»!

Весна на новій хвилі радіо «Буковина»!

09.03.2016, 10:15

Буковинці полюбили своє рідне радіо ще далекої довоєнної пори (серпень 1940-го, коли вийшла в ефір перша передача).  Чи не тому, що воно одразу ж стало для краян єдиним вікном у світ? Як, до речі, з його хвиль однією з перших до них звернулася  незабутня Ольга Кобилянська. Тоді письменниця уже була дуже хвора, а в театрі, тепер її імені, святкували творчий ювілей Ольги Юліанівни (27 листопада 1940 року). Тому помешкання нашої славетної землячки з театром з’єднали звичайним  радіо. Проводовим.  Іншого тоді  тут не було. 

Знаковою подією стало народження у 1995 році радіостанції „Буковина”, яка відкрила в нашому краї еру ефірного мовлення - професійного, демократичного, патріотичного, духовного. Нині, коли у державі практично зруйнована мережа проводового радіо, ми маємо можливість надавати слухачам оперативну інформацію на середніх, ультракоротких хвилях, а також он-лайн через Інтернет . З радіобудинку ведеться мовлення шістьма каналами, в т.ч. на всесвітню мережу „Радіо України”. У творчому доробку радійців – єдині в Україні „Мистецькі новини”, цикли «Обереги», „Мова. Людина. Час”, „З Україною в серці» (історія в подіях та іменах), „Літературна світлиця” та „Перлини поезії”, „Фестивальна країна” та „Символи” молодіжні” і „Точка дотику” („Чи можемо ми змінити світ на краще?”) та ще десятки цікавих проектів.

Багато символічного  є в тому, що  цього року, саме 4 березня, в день народження Володимира Івасюка, Радіо ‘’Буковина’’ (разом з Національним Радіо) започаткувало мовлення  на ще одній ультракороткій хвилі  - 91,8  FM. У своїх щоденних відрізках (8.10 - 9.00,  9.10 -10.00, 14.10-15.00, 18.10-19.00) увагу зосереджуватимемо на проблемах соціальних, які найбільше хвилюють слухачів, на відродження української духовності та національної самосвідомості (про це піде мова у нових проектах: «Акценти», «Арт-узвіз», «Код нації» та ін.).  Журналісти  Радіо ‘’Буковина’’  (а нині це переважно молодь) запрошуватимуть до ефіру бійців АТО, волонтерів, громадських активістів, науковців, музикантів, спортсменів. Чимало уваги приділятимемо й молодіжній аудиторії, а ведучі ранкових шоу «Пішки з ліжка» та «Ранок із Символами» даруватимуть позитив і гарний настрій на увесь день. Вам, думаємо, сподобаються й програми для дітей («Знайко», «Світ дитинства»), де ведучими будуть діти. Румуномовні краяни на нашій новій хвилі знайдуть програми і своєю рідною мовою.

Отож, до Ваших послуг Радіо ‘’Буковина’’ у багатьох проявах, з широкими можливостями, кваліфікованими фахівцями, на шляху від  державного до суспільного. Давайте діяти разом !                     

 З повагою, колектив Радіо «Буковина»

Дорогі колеги та друзі ! Передусім найкращі вітання жінкам з 8 березня !  

Маю честь від імені колективу радіо "Буковина" запросити Вас на презентація нашої (спільно з Національним радіо) нової хвилі 91.8 FM, яка відбудеться завтра, 9 березня о 12-й годині в Horizont Business Hub (м. Чернівці, вул. Доброго 5).
 
Тарас Лазарук
1