Верховна Рада розгляне законопроект народного депутата Бурбака про скасування заборони виплати пенсій пенсіонерам, які працюють на виборних посадах

Верховна Рада розгляне законопроект народного депутата Бурбака про скасування заборони виплати пенсій пенсіонерам, які працюють на виборних посадах

21.05.2015, 17:55

У четвер, 21.05.2015 р., вручено подання Комітету з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення  про розгляд законопроекту № 2639, зареєстрованого народним депутатом України Максимом Бурбаком. (фракція «Народного фронту»).

Проект закону передбачає скасування заборони виплати пенсій працюючим пенсіонерам на  виборних посадах в органах місцевого самоврядування до складення ними своїх повноважень після проведення чергових місцевих виборів у 2015 році.  

-       Після  прийняття Верховною Радою України Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» чимало голів сільських, селищних  та міських рад написали заяви на звільнення зі служби у зв’язку з виходом на пенсію.  В підсумку – багато рад по всій Україні залишились без досвідчених управлінців, що загальмувало роботу органів місцевого самоврядування, - каже народний депутат України Максим Бурбак. – На жаль, ця тенденція продовжується. Громади залишаються без законно обраного представника, місцеві ради – без голів. До того ж, виникає необхідність проведення позачергових виборів сільських, селищних, міських голів, що сьогодні не на часі. Тим паче, чергові місцеві вибори повинні відбутися вже у жовтні.

Відсутність очільників місцевих органів влади унеможливлює впровадження на місцях норм Закону України про «Про добровільне об’єднання територіальних громад» і ставить під загрозу проведення децентралізації влади, що є неприпустимим, - переконаний автор законопроекту.

Довідково:

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо пенсійного забезпечення» тимчасово з 1 квітня 2015 року по 31 грудня 2015 року, забороняється виплата пенсії у період роботи особам на посадах, які дають право на призначення пенсії або щомісячного довічного грошового утримання у порядку та на умовах, передбачених Законом України «Про  статус народного депутата України», «Про державну службу», «Про прокуратуру», «Про судоустрій та статус суддів».

1