Верховна Рада має працювати, поки не ухвалить усі законопроекти з реформування держави, - Максим Бурбак

Верховна Рада має працювати, поки не ухвалить усі законопроекти з реформування держави, - Максим Бурбак

15.07.2015, 15:18

Верховна Рада не має права закривати поточну сесію, поки не ухвалить усі законопроекти, спрямовані на реформування держави.

Про це заявив Голова фракції «Народний фронт» Максим Бурбак, виступаючи з парламентської трибуни.

«Для цього в нас є право при необхідності скликати позачергове пленарне засідання», - наголосив Голова фракції.

Він зазначив, що в Україні зараз усі захоплюються досвідом Грузії у впровадженні реформ: «Але парламент Грузії приймав усі урядові законопроекти. Прикро, але в нас цей показник складає близько 30%».

У зв’язку з цим Максим Бурбак звернувся до народних депутатів із закликом ухвалити всі необхідні законопроекти, «щоб Україна продовжила курс реформ, які підтримуються всім світом».

Він нагадав, що зараз урядова делегація перебуває в США.

«Вчора Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк мав зустріч із президентом США Бараком Обамою та віце-президентом США Джозефом Байденом, які підтримали курс реформ, котрі зараз проводяться Урядом України. Арсеній Яценюк звернувся до американських банкірів та інвесторів з пропозицією інвестувати в основні привабливі галузі нашої економіки – сільське господарство, інфраструктуру, енергетику. Він закликав американський бізнес взяти участь у процесі широкомасштабної приватизації, і ми повинні теж допомогти в цьому, ухваливши відповідні законопроекти», - сказав Голова фракції «Народний фронт».

Максим Бурбак зазначив, що Прем’єр-міністр звернувся до Верховної Ради із закликом ухвалити цього тижня низку законопроектів для впровадження курсу реформ.

«Сьогодні у нас в порядку денному стоять урядові законопроекти, ухвалення яких дозволить продовжити співпрацю з МВФ і залучити понад 3 млрд доларів до економіки, що дасть змогу стабілізувати валютний курс та економічну ситуацію в країні», - сказав він.

«Цього тижня парламент має дати старт конституційній реформі щодо децентралізації», - додав Максим Бурбак.

Коментуючи події у Мукачево, Голова фракції «Народний фронт» зауважив, що вони чітко показали, де потрібно викорінювати корупцію.

«Правильно зробив Прем’єр-міністр, наказавши звільнити всю вертикаль Закарпатської митниці та провести розслідування усіх фактів корупції. Думаю, така сама доля має чекати на всі інші митниці», - наголосив він.

Також Бурбак закликав парламент ухвалити усі законопроекти, які спрямовані на продовження реформ у МВС.

«Сьогодні на порядку денному стоять законопроекти, які спрямовані на боротьбу з корупцією. Ми відстоюємо й будемо голосувати за скасування депутатської та суддівської недоторканості», - наголосив Максим Бурбак.

Він підкреслив, що розслідування подій у Мукачево має бути доведене до кінця, а бандити та їхні покровителі – притягнуті до відповідальності.

«І не треба прикриватися патріотичними знаменами й задурювати людям голови. Герої воюють на фронті, а коли в тилу ділять контрабанду – це звичайний злочин», - резюмував Голова фракції «Народний фронт».

1


КОМЕНТАРІ (1)

avatar

Matvey Gacenko

15 липня 2015 20:35