Велика панда залишила список вимираючих видів

Велика панда залишила список вимираючих видів

05.09.2016, 19:26

Міжнародний союз охорони природи (IUCN) у глобальному списку видів під загрозою зникнення змінив статус великих панд з «вимираючого» на «уразливий».

Дослідження чисельності великих панд, проведене у 2004-2014 роках, показало збільшення популяції цих тварин на 17%. На території Китаю в дикій природі на даний момент живуть 1864 панди.

У 1961 році велика панда стала символом Всесвітнього фонду природи та природоохоронного руху в цілому. Логотип розробив один із засновників організації -  натураліст і художник сер Пітер Скотт, якого надихнула панда Чі-Чі, що прибула в лондонський зоопарк з Китаю.

«Більше 50-ти років велика панда була улюбленим символом збереження Планети, а також символом Всесвітнього фонду природи. Відновлення популяції панди показує, що ми можемо зберегти дику природу, а також поліпшити біологічне різноманіття, коли наука, політична воля і місцеве населення діють спільно», — коментує генеральний директор WWF Марко Ламбертіні.

У той же час інші види тварин, навпаки, перебувають під зростаючою загрозою зникнення. Серед них — східна горила, яка знаходиться всього в одному кроці від вимирання, в основному через браконьєрство.

1