Велика Британія, Румунія, Франція тратять на оборону  2 - 1,5% від ВВП, на оборону України з подачі Яценюка виділили 5% від ВВП, - нардеп

Велика Британія, Румунія, Франція тратять на оборону 2 - 1,5% від ВВП, на оборону України з подачі Яценюка виділили 5% від ВВП, - нардеп

14.03.2015, 12:52

Про це народний депутат України Максим Бурбак сказав під час прямого ефіру 12 березня в програмі "Пряма відповідь" на Телеканалі ЧЕРНІВЦІ. 

Підводячи підсумки перших ста днів роботи нової Верховної Ради України народний депутат України Максим Бурбак, зокрема,  проаналізував особливості роботи нового складу парламенту й уряду. Сильною стороною представницького органу влади Максим Бурбак назвав пристуність серед депутатів комбатів, які пройшли через війну. "Бо хто, як не вони найкраще знають, як реформувати наше військо", - сказав народний депутат. А те, що підвищення обороноздатності  країни - серед пріоритетів нової влади - свідчить виділення на потреби Збройних Сил України 90 млрд грн. Це майже 5 % ВВП. Це зроблено вперше в історії країни. 

Народний депутат України закликав представників громадянського суспільства активно контролювати, як і на що витрачаються всі виділені у державі кошти. "Не можна сподіватися, що хтось за нас самих зможе це все проконтролювати. Жоден депутат не має такої можливості, тут своє слово має сказати громадянське суспільство", - розтлумачив депутат.   

- Так звана опозиція критикує нас за відсутність коштів на підвищення соціальних стандартів. Порадив би їм, перш ніж вкотре обманювати суспільство, повернути   вкрадене, тоді в нинішнього уряду не було  б потреби шукати ці кошти в бюджеті. Але поки що, і парламент, і уряд змушені визначатися з пріоритетами. І таким пріоритетом на 2015 бюджетний рік визначено саме оборону, - пояснив Максим Бурбак. - Переконаний, що ні в кого немає сумнівів у правильності такого вибору. 

Щодо політичних аспектів в роботі нової влади, то Максим Бурбак спростував існування конкуренції між депутатами, які представляють умовно  пропрезидентські і пропрем'єрські політичні партії. 

- Я депутат коаліці, а не чиєїсь політичної команди, - наголосив народний депутат Максим Бурбак. - Цю технологію, яку запускає п'ята колона Кремля, що в коаліції нібито немає єдності, нібито між президентом і прем'єром  існують якісь непорозуміння, реалізувати не вдасться. Ми працюємо разом, коаліція - єдина, є коаліційна угода і ми її виконуємо. А ті фракції, або окремі депутати, які не голосують за визначені цією угодою закони повинні бути чесними до кінця - відкликати своїх міністрів зі складу уряду. Не можна комусь вдавати з себе білого і пухнастого, поки інші тягнуть цю важку лямку. Депутати теж мають нести відповідальність за прийняття непопулярних, але необхідних для країни рішень. Реформи не гальмуються, але займають більше часу, ніж очікувало суспільство. 20 відсотків економіки втрачено. Звідси проблеми з наповненням бюджету. У нас є фронт на Сході, і фронт внутрішній - корупція, бюрократія, суди...  Це наші реалії, які слід розуміти. А жодного протистояння між президетом й прем'єром я не бачу, це теза, яка свідомо кимось нав'язується суспільству. 

1


КОМЕНТАРІ (1)

Бурбак піарить свого "предводителя", нібито Яценюк свої власні гроші розподілив, це ж гроші наші, вони споачені у вигляді полатків

avatar

Петро

14 березня 2015 16:48