Вчитель, який пожартував від імені Почесного консульства Австрії в Чернівцях, офіційно вибачився

Вчитель, який пожартував від імені Почесного консульства Австрії в Чернівцях, офіційно вибачився

12.05.2016, 20:27

До редакції BukNews надійшов лист від вчителя, який в грудні минулого року розповсюдив фейкову інформацію про те, що Австрія буде виплачувати чернівчанам 60 євро в місяць

 "25 грудня 2015 року я надіслав до вашої редакції прес-реліз від імені Почесного консульства Австрії в Чернівцях з інформацією про виплату чернівчанам 60 євро від Австрійської республіки.

Метою мого вчинку було бажання перевірити навички журналістів в сфері верифікації даних, адже з прес-релізу було зрозуміло, що ця новина не є справжньою. На це вказували, зокрема, відмінна від дійсної адреса електронної пошти консульства, факт, що заява робиться  під час різдвяних канікул парламенту в Австрії, відсутність будь-яких інших джерел та посилань на інформацію, тощо.

Оскільки надісланий мною прес-реліз не був оприлюднений, а сам Почесний консул,  пан Сергій Осачук спростував інформацію про дану заяву на своїй сторінці в Фейсбук, я зробив висновок, що ця новина більше не є актуальною.

Я усвідомлюю, що мій вчинок, а це, передусім, використання персональних даних консула та надсилання інформації від імені Республіки Австрії мав вкрай негативні наслідки та завдав репутаційних збитків Почесному консульству Австрії в Чернівцях.

Я не усвідомлював можливих негативних наслідків від цього вчинку, адже все замислювалось як факт перевірки реакції журналістів на звичайний «фейк», що є надзвичайно важливим вмінням у наш час, проте злочинних намірів щодо дискредитації іміджу Австрії, Почесного консула чи вашої редакції не мав.

Офіційно приношу свої вибачення пану Сергію Осачуку та вашій редакції за завдану шкоду, визнаю помилковість свого вчинку, шкодую за вчинене.

Павло Белінський" 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кіберполіція знайшла "жартівника", який обіцяв чернівчанам щомісяця по 60 євро доплати від Австрії

1