Василь Забродський вирішив не забирати голоси у Михайлішина чи Олексюка?

Василь Забродський вирішив не забирати голоси у Михайлішина чи Олексюка?

14.05.2014, 15:14

Кандидат на посаду голови Чернівецької міської ради Василь Забродський заявив про зняття своєї кандидатури з виборів. Таке рішення кандидат аргументує політичними переслідуваннями. Він наголошує, якщо переможе і його засудять до позбавлення волі, в Чернівцях доведеться ще раз провидити вибори, а це - додаткові витрати з бюджету. Відповідну заяву Забродський оприлюднив на своїй сторінці в мережі Фейсбук.

"Обставини склались таким чином, що я змушений відмовитись від подальшоі боротьби за посаду міського голови, написав він у Facebook.

Політичні репресії діючоі влади розгортаються з новою силою. Мені вже оголошено підозру у міфічному злочині, а слідча бригада (!) отримала завдання за будь-яких обставин передати справу до суду. Певно там вже чекає куплений, чи заляканий чернівецький кіреєв, для здійснення своєі чорноі справи. При такому розвитку подій може статись ситуація, що у разі моєі перемоги, а потім можливого запроторення до вязниці, крісло міського голови знову стане порожнім. І знову вибори, і знову витрати з бюджету. Не кажучи вже про інші аспекти змальованого сценарію.

Ще раз зазначу: я не боюсь іх політичних репресій. Я не боюсь в’язниці. Іх влада не вічна, і кожен отримає по заслузі. Але народ повинен знати правду, в тому числі і про іх банду.

Чітко усвідомлюючи цю ситуацію, я прийняв рішення знятись з виборів.

В першу чергу, дякую тим тисячам людей, які готувались голосувати за мене, як це було в 2006-му і 2010-му. Свідомо не хочу закликати до голосування за певного кандидата, прошу чернівчан про одне: обирайте з розумом, керуйтесь досвідом попередніх результатів виборів. Повірте, приналежність до будь-якоі партіі не є кращим варіантом для майбутнього міського голови, бо ж він мусить дбати про добробут міста і мешканців, а не про виконання партійних вказівок згори. Серед кандидатів є достатньо молодих, але освічених менеджерів, які - вірю - докладуть усіх зусиль для процвітання рідного міста".

Раніше ми повідомляли:

Забродський вже зараховує себе до команди Михайлішина?
11.05.2014, 13:17

Кандидат на посаду Чернівецького міського голови Василь Забродський майже не веде передвиборчу кампанію. Поява кандидата на людях носить епізодичний характер, а якщо він і з'являється десь в ефірі, то більше говорить не про плани на власне мерство, а ганить опонентів. Не видно на вулицях і рекламної продукції цього кандидата. Очевидно, що така поведінка непрямо може свідчити про технічний характер участі Василя Забродського у виборах Чернівецького міського голови.

"А щоб податкова не рахувала це наданою послугою (пільговою), придумаєм правильну схему. Це ми вмієм", - написав він недавно, коментуючи перипетії навколо перевезення пільгових категорій пасажирів.

Ключове для аналізу слово у дописі: "Ми".

Завдяки агресивній поведінці прихильників і рекламі ЗМІ, боротьба за так звані соціальні проїзні - фішка (чи не єдина) передвиборчої кампанії Віталія Михайлішина. Хоча можливості попіаритися на популістській темі безкоштовного перевезення пенсіонерів не упускають також інші учасники виборчого забігу. Навіть "нова кров" у політиці Петро Олексюк, як позиціонує свого кандидата його стара команда. Тому теоретично пан Забродський може бути технічним дублером будь-кого з них.

Врешті "ми" пана Василя можна було б розцінити, як його власні плани і плани його команди. Можна було б, якби він вів виборчу кампанію і представив команду. Були ж часи, коли Забродський робив це більш ніж переконливо.

Ну і вже зовсім неймовірний варіант, назвімо його умовно, "синдромом Сталіна". Кривавий диктатор не тільки мав звичку висловлюватися про себе в третій особі однини - товариш Сталін вважає, але частенько говорив ми від імені партії. Невже пана Василя спіткала ця сама недуга? І тому він говорить про себе в третій особі: “Мы, Николай второй”...

1