Василь Продан вважає  Максима Бурбака  одним з найвпливовіших політиків України

Василь Продан вважає Максима Бурбака одним з найвпливовіших політиків України

01.07.2016, 18:05

Депутат Чернівецької міськради Ростислав Білик не має можливості перебувати у Чернівцях через політичні переслідування з боку голови фракції у Верховній Раді "Народний фронт" Максима Бурбака. 

Про це кореспондентові molbuk.ua сказав Василь ПРОДАН, керівник фракції "Рідне місто", до якої належить Р. Білик. Сказав він про це, відповідаючи на запитання, чому Ростислав Білик не оприлюднив свою декларацію про доходи за 2015 рік.

-Тому що Ростислав зараз не може перебувати у Чернівцях, бо така людина як Максим Бурбак його переслідує з особистих мотивів, - повідомив Василь Продан. - Тому що Білик був тією людиною, яка писала звернення до прокуратури по ринку "Добробут" - сімейний бізнес Бурбаків, який, до речі, оформлений на зовсім інших людей. Тобто людина – народний депутат, яка нібито має бути взірцем бізнесу і в цілому в житті, насправді приховує статки своєї сім’ї. Дуже прикро, що цю людину обрали народним депутатом ще й зробили керівником фракції. Він грабує ліс, займається контрабандою, контролює пів міста в будівництві і торгівлі ще й являється народним депутатом. До тих пір, поки у нас є такі народні депутати, думаю, Україна не зможе нормально розвиватися. 

При цьому керівник фракції "Рідного міста" запевнив – якби Р. Білик зараз був у Чернівцях, він би обов’язково заповнив декларацію про доходи. 

"Звичайно, він би оприлюднив декларацію. Він найбільш дисциплінований депутат попереднього скликання. А, може, й найкращий депутат попереднього скликання. Але те, що Ростислав собі нібито дозволив написати заяву на сімейний бізнес родини Бурбаків, призвело до того, що міліція не займається контрабандою, не розслідує зловживання у лісовій галузі. Натомість і міністр МВС, і вся репресивна машина Народного фронту займаються виключно Біликом. Саме тому він не має можливості подати сьогодні декларацію"

На запитання, чи знає керівник фракції, коли Ростислав Білик повернеться додому, Василь Продан відповів:

"Знаю. Як тільки позиції Бурбаків послабнуть і вони не зможуть ходити напряму скаржитися і змушувати міністра стримувати цю ситуацію, на наступний день Білик буде у Чернівцях".

Депутата Чернівецької міськради Ростислава Білика переслідують лише правоохоронні органи. Усе інше – це лише вигадки, хвороблива "манія переслідування".

Так прокоментував висловлювання керівника фракції "Рідне місто" Василя Продана щодо того, що Ростислав Білик не може повернутися до Чернівців через нібито переслідування з боку нардепа Максима Бурбака, самочільник фракції "Народний фронт" у Верховній Раді Максим БУРБАК.

- Нехай Ростислав Білик приїжджає хоч уже до Чернівців, - заявив Максим Бурбак у коментарі кореспондентові molbuk.ua. - Його переслідую не я, його переслідує правосуддя. Василь Продан забув, що Білик за свідченням трьох людей, які були засуджені до умовних строків, був організатором афери від фракції "Рідного міста", яку прикро, але очолює Василь Продан. 

Хочу нагадати, що завдячуючи позиції "Народного фронту", була створена низка органів, які боряться з корупцією. Якщо у пана Василя є якісь факти, свідчення, будь ласка, нехай звертається в НАБУ, Генпрокуратуру, СБУ. Це називається "на злодії шапка горить". Я нікого не переслідую. Мало того, що у пана Василя є хворобливий комплекс Наполеона, та ще й манія переслідування. А це вже до психіатра треба звертатися як мінімум. 

-Давайте згадаємо 2010 рік, - провадить Максим Бурбак. – Тоді на Ростислава Білика була кримінальна справа по підкупу по тому ж округу, де він пройшов. Це злочинна недбалість чи злочинна самовпевненість – на тому ж окрузі на виборах у 2015 році робити ті ж самі схеми, що він робив тоді. Але того разу режим Януковича, в якому були і керівники міліції, і СБУ, його "відмазали". Цього разу вперше в Україні було доведено факт підкупу виборців під час місцевих виборів. І за це "Рідне місто" повинно понести політичну відповідальність, а його представники – кримінальну відповідальність, бо це передбачено чинним законодавством. 

У відповідь на висловлювання Василя Продана про те, що "вся репресивна машина "Народного фронту" займається виключно Біликом, нардеп сказав: "Мене дивують заяви опозиціонера Продана, в якого дружина Оксана є заступником керівника фракції Верховної Ради БПП"Солідарність". Нехай поскаржиться своїй жінці на своє життя".

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (6)

Пане Продан, поки Аваков - "фронтовик" і міністр, кіна для Білика не буде, тому через "половинку" шукайте шлях до "Гаранта наших прав і свобод"!

avatar

Чернівчанин

01 липня 2016 15:21

бурбак це наволоч .скоріше би їх посадили всіх. кроліків

avatar

студент

01 липня 2016 20:46

Продан перенюхав коксу і у нього розум помутився.  Підкуп виборців значить вже не злочин.???  Білик був би мужиком з яйцями то не тікав би а дав свідчення проти тих хто його підставив

avatar

солідарність

01 липня 2016 22:00

Не смішіть людям в капцях підошви з такими вважаннями

avatar

Ржу

01 липня 2016 22:59

І знову некоректний заголовок, що повністю все перекручує.

Букньюз почав працювати на Бурбака ?

avatar

Ваші варіанти

01 липня 2016 23:58

приз за самый безмозглый комментарий уходит к победителю под ником "солидарность"

avatar

приз

02 липня 2016 04:16