Василь Продан порушив закон, обговорюючи та голосуючи на комісії, яка розглядала відставку Каспрука -   Юлія Сафтенко (+коментар Попова)

Василь Продан порушив закон, обговорюючи та голосуючи на комісії, яка розглядала відставку Каспрука - Юлія Сафтенко (+коментар Попова)

14.04.2019, 19:26

Суд та адвокати сторін допитали свідка у справі - начальницю управління культури міської ради Юлію Сафтенко. 

Обговорювали засідання постійної комісії з питань законності, регламенту, протидій корупції, депутатської етики, що відбулося у переддень сесійного засідання, на якому депутати припинили повноваження Олексія Каспрука. Депутатка міської ради мала пояснити, чому немає протоколу засідання комісії на якому розглядався проект рішення про відсторонення Каспрука.

Юлія Сафтенко зачитала присягу говорити тільки правду, і почала надавати свідчення.

 "Комісія має 6 членів, для кворуму потрібна була присутність чотирьох, тоді я, як головуюча, розпочинаю засідання комісії. Першим ми розглядали питання про припинення повноважень мера. Доповідачем був секретар міської ради Василь Продан, який заявив про конфлікт інтересів. Згідно з законом, коли в депутата виникає конфлікт інтересів, він не тільки повинен про це заявити, а ще й якось врегулювати його.  Але Василь Продан брав участь і в обговоренні, і в голосуванні, чим порушив закон", - каже Юлія Сафтенко.

Юлія Сафтенко розповіла, що на комісії було доволі довге обговорення питання відсторонення Каспрука, ставилися на голосування деякі пропозиції, але щоб вони потрапили у протокол - потрібні щонайменше 4 голоси, але вони їх не набрали. Після розгляду декількох питань, депутати пішли, залишилося лише двоє осіб. Кворуму на засіданні комісії не було, тому не було виготовлено і підписано протокол комісії.

На думку адвоката Анатолія Попова, що представляє міську раду, пані Сафтенко є прихильною до колишнього міського голови, а її свідчення неправдиві. Тож, він не виключає, що за даним фактом може бути відкрите кримінальне провадження.

Подробиці у сюжеті телеканалу «Чернівецькій промінь».

 Після допиту Юлії Сафтенко, у суді повинні були допитати свідка зі сторони відповідача - начальника юридичного управління міської ради Олександра Шибу, проте він не з'явився на засідання за сімейними обставинами.

Наступне засідання суду за позовом Олексія Каспрука до Чернівецької міськради розпочнеться 23 квітня о 10:00.

Джерело: https://acc.cv.ua/ та http://times.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (4)

Ось мені цікаво , це який в країні повинен бути бардак, що незаконно знімають мера, а там нагорі всі так заклопотані дєрєбаном, що даже не звертають уваги, хіба що може хтось підняв голову і спитав "так рєбята палки в колеса не ставити, і грабуйте далі" а далі то саме шо за яника, всі хто біля корита, по тихому розтягають бюджетні бабки і прикриваються реформами чи війною ну як кому зручніше! ТА КОЛИ ЦЬОМУ БУДЕ КРАЙ!?

avatar

123

15 квітня 2019 07:10

Всі знають,  що Сафтенко отримала посаду завдяки Каспруку.  На жаль, Каспруку байдуже і на культуру, і на чернівчан. 

avatar

15 квітня 2019 16:42

А було б кльово, якби "відповідач" домігся кримінального провадження з приводу неправдивих пояснень і свідчень цієї сафтенку, яка, до речі, так і не понесла покарання за "незаконну зміну свого прізвища" в 2015 році...

avatar

Дьордій

15 квітня 2019 20:30

       ПОЛНОСТЬЮ ПОДДЕРЖИВАЮ Дьордія!!! 

      Геннадий Геков, независимый гражданский активист, правозащитник. Буковинський громадянин ХХI ст., Академія громадянина (095-474-37-54

avatar

Правозащитник

16 квітня 2019 12:17