Василь Продан особисто провів усю ніч поруч із пожежними нарядами, координуючи з ними роботу своїх служб

Василь Продан особисто провів усю ніч поруч із пожежними нарядами, координуючи з ними роботу своїх служб

12.12.2018, 17:48

У центрі Чернівців, поряд із ратушею, вигорів квартал площею 1600 квадратних метрів 

У центрі Чернівців сталася масштабна пожежа – горів нежитловий будинок, що колись належав швейному об'єднанню «Трембіта». Зараз відома фабрика з пошиття чоловічих костюмів на експорт приватизована керівництвом, але профіль, окрім кількох кафе на перших поверхах кварталу, не змінився. 

Пожежа в ніч з 11 на 12 грудня у цьому нежитловому триповерховому будинку на вулиці Івана Франка, 5 площею понад 1600 квадратних метрів почалася з верхніх поверхів. Потім зайнялося горище, пізніше вогонь, що розгулявся цілим кварталом, опустився на нижні поверхи. За словами пожежників, займання сталося близько 23 години вечора.

Наряди рятувальників прибули оперативно, але вже палало горище, дах та перекриття. Увесь третій поверх. Було евакуйовано 30 осіб, а також відімкнуто енергопостачання та газ, включаючи тролейбусну мережу на сусідніх вулицях.

Участь у гасінні взяли понад 50 пожежників та 14 одиниць техніки. Підігнали навіть пожежні машини з Калинівського ринку. Майже локалізувати вогонь вдалося біля 5 ранку, о 7:30 зазроза розповсюдження була мінімалізована. Наряди завершували гасіння до 8:00. У відеозверненні до чернівчан виконуючий обов’язки міського голови Василь Продан наголосив, що ця пожежа стала наймасштабнішою у Чернівцях за останні 20 років. Він особисто провів усю ніч поруч із пожежними нарядами, координуючи з ними роботу своїх служб. Будинок, який горів, окрім усього, ще є сусіднім до чернівецької ратуші, навпроти нього – школа №1, у цокольних та на перших поверхах кварталу – низка магазинів та кафе. Будівля ще австрійської забудови, значна частина несучих конструкцій, балки, перекриття – дерев’яні, тож загроза поширення вогню на такі ж сусідні будинки була високою. На щастя, і пожежники, і міська влада спрацювали оперативно, пожежу у старій туристичній частині Чернівців було приборкано достатньо швидко, люди не постраждали.

Зараз через те, що рятувальники та комунальні служби завершують розчищати від наслідків пожежі прилеглі вулиці: Головну та Івана Франка – утруднено тролейбусне та автомобільне сполучення центром. Проте Василь Продан пообіцяв відновити логістику вже за кілька годин.

Тим часом розслідуванням причин пожежі займаються правоохоронці, які й мають визначитися з головними версіями. Однією з них є умисний підпал. Про подальші події довкола пожежі у Чернівцях читайте у наших новинах. 

Сергій СУЛИМА 

Фото із сайту Zik. 

Джерело: http://www.golos.com.ua/news/87849

1


КОМЕНТАРІ (1)

тут одна патріотша всю ніч проспала на полєтах

avatar

12 грудня 2018 23:36