Василь Мельник: Для буковинців ця щомісячна абонплата становитиме від 59 до 115 грн

Василь Мельник: Для буковинців ця щомісячна абонплата становитиме від 59 до 115 грн

05.04.2017, 15:25

Буковинська «Батьківщина»: «Абонплата за газ – це черговий економічний удар по кожній українській родині»

Буковинська «Батьківщина» заявила про цілковите несприйняття запровадженої НКРЕКП «абонентською платою» за газ. Як повідомляє прес-служба обласного осередку партії, цю позицію озвучив на прес-конференції перший заступник голови обласної парторганізації Василь Мельник.

«Розцінюємо це як черговий економічний удар по кожній українській родині», - каже Василь Мельник.

Партієць поінформував, що одразу після запровадження цієї драконівської норми, на це жорстко відреагувала лідер ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко, яка звернулася до місцевих рад усіх рівнів з закликом ініціювати позачергові сесії і приймати на них звернення до уряду і Президента з вимогою скасувати абонплату за газ.

Василь Мельник зазначив, що для буковинців ця щомісячна абонплата становитиме від 59 до 115 грн – залежно від довжини газотранспортної лінії і типу лічильника. Це при тому, що в селах газові мережі споживачі прокладали власним коштом.

Найближча сесія, на якій «батьківщинівці» ініціюють таке звернення з вимогою скасувати запроваджену НКРЕКП абонплату за газ, відбудеться в середу – це сесія Чернівецької міської ради. Це підтвердив керівник фракції «Батьківщина» у міській раді Олександр Пуршага. У четвер, 6 квітня, відбудеться сесія Хотинської районної ради, у п’ятницю, 7 квітня – сесії Глибоцької, Заставнівської, Сторожинецької районних рад. Пленарне засідання сесії Вижницької міської ради планується на 12 квітня.

Прес-служба обласної організації партії ВО «Батьківщина»

1