Василь Максимюк переконався, що Meridian Czernowitz не викинув гроші громади на вітер

Василь Максимюк переконався, що Meridian Czernowitz не викинув гроші громади на вітер

08.09.2017, 15:43

Депутат Чернівецької міської ради Василь Максимюк відвідав заходи міжнародного літературного фестивалю Meridian Czernowitz. 

- 7 вересня вийшов цікавий і насичений день. Крім того він став дуже корисним особисто для мене, - розповів Василь Максимюк на своїй сторінці у ФБ. - В Чернівцях відкрився традиційний міжнародний поетичний фестиваль Meridian Czernowitz. Не так давно ми виділили кошти на його проведення і я переконався в тому, що ці гроші не викинуті на вітер. Фестиваль дійсно стає гідною візитівкою міста, святом чернівецького духу, яким нам слід пишатися. Як недоречно та дріб’язково виглядають на цьому тлі політичні чвари на сесіях! Справжні Чернівці зовсім не в ратуші. Вони тут – на фестивалі, на вулицях та площах, серед гостей, молоді та городян. 

Познайомився особисто із декількома визначними городянами, побував на презентаціях їх нових книжок. Це Святослав Бакіс та легендарний Йосиф Зісельс, з яким давно мріяв побачитися. Ці люди вразили мене тим, що вони не розподіляють міський бюджет як ми депутати, але роблять для Чернівців набагато більше. Вони бережуть місто духовно. Тихо, без галасу та зайвого піару. Сподобалася відповідь Святослава на моє запитання про це його побачення з Чернівцями. Він зворушливо порівняв місто із батьками, яких давно не бачив, – рідними, але постарілими. Звернув він увагу й на кількість безпритульних псів.  А ввечері був на ефірі на одній з ФМ станцій. Повернувся до прози нашого життя. Поезія скінчилася. Але про це пізніше. Добраніч! - написав Василь Максимюк.

1