Василь Максимюк: Не йду в нардепи, бо не хочу зраджувати своїх виборців

Василь Максимюк: Не йду в нардепи, бо не хочу зраджувати своїх виборців

23.08.2012, 05:01

Депутат Чернівецької міської ради Василь Максимюк відмовився висувати свою кандидатуру на виборах депутатів до парламенту

У понеділок, 13 серпня, Центральна виборча комісія офіційно завершила прийом документів від партій та кандидатів по мажоритарних округах для їхньої реєстрації в загальнодержавних та мажоритарних округах. Нагадаємо, що ЦВК почала прийом перших документів для реєстрації кандидатів вже з першого дня виборчої кампанії – 30 липня.

Чи не найзапекліша боротьба за крісло народного обранця точитиметься у 201 виборчому окрузі з центром у Чернівцях. За остаточними даними виборчої комісії, офіційно у Чернівцях зареєстровано тринадцять кандидатів у депутати. Щоправда, остаточна картина з кандидатами могла бути трохи іншою. Політична партія "Наша Україна" на з’їзді висувала кандидатуру депутата Чернівецької міської ради, голову міського осередку партії Василя Максимюка в народні депутати. Проте Василь Сидорович відмовився від цього. Відтак ми звернулись до нього, аби він особисто пояснив, чому не погодився висувати свою кандидатуру в народні депутати від Чернівців.

– Василю Сидоровичу, ми дізнались, що Ви відмовились від пропозиції висувати свою кандидатуру від партії на цих виборах до парламенту. Поясніть, чому та чим це зумовлено?

– Так, справді, з’їздом партії "Наша Україна" у Києві мене висунули кандидатом у депутати на виборах до Верховної Ради. Я довго зважував усі "за" та "проти" і, врешті, вирішив відмовитись від цього.

– Що стало вирішальним у прийнятті такого важливого рішення?

– Є кілька причин, які вплинули на моє рішення. По-перше, я би не хотів, щоб моє висунення створило передумови для розгортання подій, як в Обухові, хто пам’ятає нещодавні там вибори міського голови.

По-друге, це не останні вибори у житті. Тим паче, що я пов’язую своє життя саме з Чернівцями, і не збираюсь обмінювати довіру городян на депутатське крісло парламентаря. Я завжди працював для міста, намагався змінити щось на краще і не планую припиняти свою діяльність. Щось, звісно, виходить, щось – ні, але не помиляється той, хто нічого не робить. Для мене головне – чернівчани та їхні інтереси, розвиток міста, щоб ми врешті стали справжнім "маленьким Парижем", а не лише пафосно називали себе так.

По-третє, я відстоюю демократичні та національні принципи, які декларує наша партія. Через це не хочу боротись з кандидатами, які представляють демократичний табір. Це мій свідомий вибір, аби не лити воду на жоден млин учасників цих виборчих перегонів.

Окрім того я переконаний, аби ефективно працювати на користь людей у парламенті, кандидат повинен пройти усі щаблі, набути чималого досвіду, а не висувати свою кандидатуру у досить молодому віці.

– Якщо я правильно зрозумів, то основною причиною відмови є те, що Ви хочете працювати у місті та розвивати його?

– Саме так! Як депутат міської ради я давав обіцянку чернівчанам служити на благо міста, відстоювати інтереси людей, працювати задля його розквіту. Я люблю це місто, я прожив тут усе життя, формувався як особистість, воно змінювалось на моїх очах разом зі мною. Окрім того, маючи власний погляд на його розвиток, хотів би втілити своє бачення у життя. Мені не байдуже, в якому місті житимуть мої діти, і ще десятки тисяч дітей, людей похилого віку, працездатних громадян.

– Знаю, що Ваш однопартієць Віктор Король зняв свою кандидатуру з кандидата у народні депутати саме у цьому 201 окрузі.

– Це його вибір як людини, який я поважаю. З яких причин він це зробив – краще запитайте у самого Віктора Миколайовича.

– Ви досить тривалий час очолювали найбільше бюджетоформуюче  комунальне підприємство міста МТК "Калинівський ринок". Скажіть, чи вдалось зробити все для того, аби воно стало зручним місцем роботи для простих людей та нарощувало надходження до бюджету?

–  З плану розвитку ринку на 2012 рік, затвердженого міським виконавчим комітетом, не зроблено майже нічого. Гроші постійно вилучають і нічого фактично не йде на його розвиток. Гроші повинні йти насамперед на впорядкування ринку, тільки тоді він буде розвиватись і як наслідок давати ще більше надходжень. Хоч, погодьтесь, сьогодні саме "Калинка" формує значну частину міського бюджету.

– Чому ж тоді не оголошують конкурс на заміщення посади гендиректора ринку, а його обов’язки виконують тимчасово призначені люди?

– Не знаю. Він кілька разів анонсувався, але й досі його так і не провели. У мене готова програма розвитку ринку і я обов’язково візьму участь у конкурсі, якщо він буде оголошений. А для нинішнього керівництва, очевидно, був не зручний, адже захищав інтереси простих працівників ринку, підприємців. Для прикладу, під час затвердження сесією Чернівецької міської ради ставок єдиного податку для 1 та 2 групи. Але інакше я не можу і не хочу працювати. Довіру та повагу можна заробляти все життя, але втратити її можна за лічені хвилини, зрадивши тих, хто тобі повірив.

Арсен Яківчик

Фото: molbuk.ua 

1


КОМЕНТАРІ (1)

...ні навіть каплі совісті не має, якщо таке говорить, що він не зраджував виборців. Саме він в числі тих хто зрадив виборця, а тепер , коли його використали, як ...., та викинули на смітник , показує який він патріот. Згадую, як він прийшов під ОДа , великий захисник, так йому люди соромились руку подати.

avatar

Капля

23 серпня 2012 21:19