Василь Козьмик: 'Святкують, радіють феєрверкові християни, що мають можливість дошкулити, образити почуття християн іншого обряду...'

Василь Козьмик: "Святкують, радіють феєрверкові християни, що мають можливість дошкулити, образити почуття християн іншого обряду..."

01.01.2018, 12:05

Вітання

 Вітаємо християн, що святкують Різдво Христове за григоріанським календарем, 25 грудня, з Різдвяними святами. Бажаємо миру душевного та ласки від народженого Спасителя світу. Віримо, що ви гідні християни – і все це буде вам дано. Небо милостиво благоволить до істинних християн.

Дорогі християни, з історичного досвіду маємо, мусимо пам’ятати, що, коли одні християни святкують, інші ще несуть подвиг по?сту, обмежуючи себе в їжі, уникаючи розваг: співу, музики, бенкетів… Христос наставляв: «Навчіться, що означає: милости хочу, а не жертви» (Мт 9: 13; 12: 7). «Я для того народився і для того прийшов у світ, щоб свідчити про істину; кожен, хто від істини, слухається голосу Мого» (Ін 18: 37). «Немилостивий суд тому, хто не творив милости» (Як. 2: 13).

Невже буйства принесуть бодай комусь Небо, чи добавлять розуму, миру в душі, удачі собі чи дітям? Чи ті, що буяють, народять достойника, як Діва Марія? Чи буяла Діва Марія?

Господь Бог до таких буйних християн волає століттями не топтати Його двори. «Слухайте слово Господнє, князі содомські; слухай закон Бога нашого, народе гоморрський! Для чого Мені безліч жертв ваших? – говорить Господь. – Я пересичений всепаленнями баранів і жиром відгодованої худоби, і крови тельців, і агнців, і козлів не хочу. Коли ви приходите стати перед лице Моє, хто вимагає від вас, щоб ви топтали двори Мої? Не носіть більше дарів марних: куріння огидне для Мене; новомісяч і субот, святкових зібрань не можу терпіти: беззаконня – і святкування! Новомісяччя ваші і свята ваші ненавидить душа Моя: вони тягар для Мене; Мені тяжко нести їх. І коли ви простягаєте руки ваші, Я закриваю від вас очі Мої; і коли ви примножуєте моління ваші, Я не чую: ваші руки повні крови» (Іс. 1: 10-15).

Чи то не наші різдвяні, великодні феєрверки, псевдо-християнські демонічні п’янки, вакханалії з переберіями Господь Бог оцінює так?

«Тому Я уражав через пророків і бив їх словами вуст Моїх, і суд Мій, як світло, що сходить. Бо Я милости хочу, а не жертви, і Боговідання більше, ніж всепалення. Вони ж, подібно до Адама, порушили завіт і там зрадили Мене» (Ос. 6: 5-7).

На наслідки вчинків Адама ніхто не хоче звертати увагу.

«Галаад – місто нечестивців, заплямоване кров’ю. Як розбійники підстерігають людину, так збіговисько священиків убиває на шляху в Сихем і робить мерзоти. У домі Ізраїля Я бачу жахливе; там блудодіяння в Єфрема, осквернився Ізраїль. І тобі, Іудо, призначені жнива, коли Я поверну полон народу Мого» (Ос. 6: 8-11).

Маємо пам’ятати з історичного досвіду українського народу, що, коли західні християни окупували українську землю, то українці, по можливості, поважали свята окупантів: не пиляли в той час, не рубали дрова, не робили інші вразливі роботи. Ставилися по-християнськи до християн західного обряду в їхні свята – хай святкують.

Але коли святкували українці, тоді християни-окупанти, треба було чи не треба, брали будь-що в руки, щоб гудіти, гримати, тарахкотіти і дошкуляти православним християнам на їхнє свято. Пригадайте, старші люди! На Великдень процесія іде на цвинтар на поминальне богослужіння, а християни-окупанти виходять паркани робити. Усім, чим могли, перешкоджали співу процесії, яка ішла хресним ходом.

Цього року знову відкрилося хуліганство в Христовій Церкві. Хуліганство набрало ширших масштабів, ніж колись на парафії у селі чи місті, бо сьогодні його виносять на весь світ і репортерують із захопленими коментарями – і всі безчинні люди заражуються, затруюються. Таким не до свята, вони у Бога не вірять, а до безчинства приєднуються, бо це спосіб їхнього життя.

Чи для цієї зневаги народився Христос? Чи заради такої честі терпів бичування та розпинався Спаситель світу? Чи ради неподобства покликав нас стати християнами?

Ми вперто не хочемо оглянутися назад, недалеко, тільки на діда і прадіда, котрі промовисто скажуть, що їхні християнські «чесноти» змусили Бога відвернутися від таких християн (Пс. 50: 13) – і зло отримало право породити Сталіна, Гітлера, тих, які винагородять мільйонам християн…

А вельми нарочиті феєрверкові християни, мабуть, перевершили всіх... Мають «честь» святковими нехристиянськими буйствами породити антихриста. Чи не християни породжують людей, які у пеклі?

«О, Ассур, жезл гніву Мого! і бич у руці його – Моє обурення! Я пошлю його проти народу нечестивого і проти народу гніву Мого, дам йому повеління пограбувати грабежем, і здобути здобич, і потоптати його, як бруд на вулицях» (Іс. 10: 5-6).

Святкують, радіють феєрверкові християни, що мають можливість дошкулити, образити почуття християн іншого обряду, і не тільки християн, а й самого Христа, Який за нас розіп’явся.

У такий спосіб зло привело до влади Хрущова, котрий за вищезгадані і не згадані безчинні «чесноти» дідів і прадідів позакривав храми, духовні школи, церковні друкарні…

Псевдохристияни старанно готують ґрунт для приходу антихриста. Він усіх достойно винагородить… Одкровення Іоанна Богослова передрікає, що це станеться – і ангел Господній запросить усіх злих духів на бенкет: «… Викликнув гучним голосом, кажучи усім птахам, що літали в небі: летіть, збирайтесь на велику вечерю Божу, щоб пожерти трупи царів, трупи сильних, трупи тисячоначальників, трупи коней і тих, що сидять на них, трупи всіх вільних і рабів, малих і великих» (Одкр. 19: 17-18).

Чи не трупи буйних феєрверкових християн і нехристиян?

Зі святом!

Василь КОЗЬМИК,

голова Буковинського православного братства

1