Василь Козак незаконно обійняв посаду голови Сокирянської районної ради - рішення суду (ДОКУМЕНТ)

Василь Козак незаконно обійняв посаду голови Сокирянської районної ради - рішення суду (ДОКУМЕНТ)

27.05.2015, 00:06

Сьогодні, 26 травня 2015 року, суд першої інстанції в м.Новодністровськ, за головуванням судді Мороз В.О. (до речі єдиної судді в Сокирянському районі, яка не взяла самовідвід) частково задовільнив цей позов. А саме: "Визнати протиправним рішення Сокирянської районної ради Чернівецької області № 38/19-14 від 03 листопада 2014 року про обрання головою Сокирянської районної ради VI скликання Козака Василя Васильовича".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Василь Козак прагне перетворити всю Сокирянщину разом з Новодністровськом у свою вотчину, а сам стати її князьком, - нардеп

Василя Козака терміново обрали головою Сокирянської районної ради

Через фарс з обранням Козака головою райради депутати-опозиціонери закликають парламент розпустити раду

Водночас голова Сокирянської районої ради Василь Козак спростовує заяву народного депутата Максима Бурбака про те, що контролює ситуацію в районі і має вплив на призначення голови РДА.

- Я не знаю, чому у Сокирянському районі досі немає голови РДА, мабуть Максиму Юрійовичу Бурбаку видніше, - прокоментував В.Козак molbuk.ua слова народного депутата. - Треба питати Президента — це його повноваження. Ще десь три місяці тому до губернатора і Президента було підготовлено подання — дві третини депутатів райради, троє депутатів облради, сільські голови і директори шкіл зібрали підписи під пропозицією призначити головою РДА одного з трьох кандидатів. Було запропоновано на посаду Петра Бескупського, Богдана Банчука і Олексія Бойка (всі троє нині — заступники голови РДА - molbuk.ua). Всі вони місцеві, добре знають ситуацію в районі.

- А хто організував цей збір підписів?

- Я не знаю, я лише бачив список з підписами. Це подання ми направили губернатору і Президенту. Люди свою думку висловили, але більше нас ніхто нічого не питав.

- Є ще й інші кандидатури...

- Будь-яка кандидатура може обговорюватися — хай приходить на сесію райради, виступає перед людьми. Особисто я готовий сприйняти й когось іншого. Але живу в цьому районі і нікуди не збираюся і мені не байдуже, що тут відбувається. То хотів би, щоб голова РДА був "вмєняємий".

Весь район знає, що зі мною можна лише по-доброму вирішувати питання, але не "обгаджувати" мене.


- Максим Бурбак каже, що ви буцімто маєте своїх кандидатів, а чужому підконтрольною райрадою висловите недовіру.

- Максим Юрійович — великий "сказочник". Ми з ним віч-на-віч ще жодного разу не спілкувалися і по-телефону теж. Я думаю, у нього є своя кандидатура — хай би прийшов, поговорив, виступив на сесії. Якщо люди підтримають — буде головою. Аякщо вже й розглядалося би питання про недовіру, то лише таємним голосуванням. Я не маю впливу на теємне голосування, у мене немає стільки грошей. 

Взагалі, як показує час, район може жити і без голови РДА — ситуація у нас одна із найспокійніших, життя іде, плани з мобілізації виконуються.

Джерело: БукІнфо та molbuk.ua

1