Василь Філіпчук: Якщо Уряд все ж таки перейде від слів до справ, то шлях до ЄС може зайняти 4–5 років

Василь Філіпчук: Якщо Уряд все ж таки перейде від слів до справ, то шлях до ЄС може зайняти 4–5 років

23.12.2014, 10:50

«Європейська інтеграція та Україна»

18 грудня в приміщенні актового залу Чернівецького кооперативного економіко-правового коледжу відбувся круглий стіл на тему: «Європейська інтеграція та Україна», організований Міжнародним центром перспективних досліджень (МЦПД). Голова Правління МЦПД Василь Філіпчук, говорячи про мету цієї ініціативи, зазначив, що на сьогоднішній  день одним з найважливіших завдань України є реалізація євроінтеграційного курсу, роль вищих навчальних закладів у цьому процесі важко переоцінити.

В. Філіпчук наголосив, що швидкі реформи за європейським зразком можуть зробити можливим вступ України в ЄС. На його думку, якщо Уряд все ж таки перейде від слів до справ, то шлях до ЄС на прикладі країн центральної і східної Європи може зайняти 4–5 років. Він особливо підкреслив, що без реформ корумпована, розділена, не модернізована Україна – нікому не потрібна, особливо Європейському Союзу. Крім того, колишній високопоставлений дипломат переконаний, що підписання Угоди про Асоціацію може дійсно відкрити дорогу до швидкої модернізації нашої економіки і державної машини та стати світлом в кінці тунелю для українських реформ.

Участь у роботі круглого столу взяли викладачі та студенти начальних закладів Буковини, а саме Чернівецького кооперативного економіко-правового коледжу, Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича, Буковинського державного фінансово-економічного університету, Чернівецького торговельно-економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету, Відокремленого структурного підрозділу «Чернівецький факультет Національного університету «Одеська юридична академія», Чернівецького політехнічного коледжу, Чернівецького індустріального коледжу.

Студентів цікавили політичні, економічні та соціальні вигоди, а також складнощі  при вступі України в ЄС. Філіпчук В.О. відзначив, що Європейська інтеграція і членство в Європейському Союзі є стратегічною метою України тому, найкращим способом реалізації національних інтересів, побудови економічно розвинутої і демократичної держави, зміцнення позицій у світовій системі міжнародних відносин.

«Європейська інтеграція для України є шляхом покращення та модернізації економіки, залучення іноземних інвестицій і новітніх технологій, підвищення конкурентоспроможності вітчизняного товаровиробника, вільний рух в середині інтеграційного об’єднання кваліфікованої робочої сили, товарів, послуг, факторів виробництва, а також це все передбачає вихід на єдиний спільний ринок, - сказав В.Філіпчук, - Співробітництво України з ЄС сприятиме наближенню нашої держави до високих європейських стандартів, підвищенню рівня життя та добробуту населення».

Зустріч відбувалася в теплій, доброзичливій атмосфері. Філіпчук В.О. відзначив активність молоді чернівецьких навчальних закладів, які активно цікавляться концепцією розбудови нової європейської держави.

Регіональний представник МЦПД Алла Хопта

1


КОМЕНТАРІ (1)

Не пропхався до Верховної ради то тепер прагне стати депутатом обласної. А що в Києві нема перспективи зовсім такому талановитому дипломату

avatar

!!!

24 грудня 2014 00:07