Василь Філіпчук напише окремий закон, щоб змусити кандидатів у депутати відповідати за свої обіцянки

Василь Філіпчук напише окремий закон, щоб змусити кандидатів у депутати відповідати за свої обіцянки

23.09.2014, 12:25

Пропозиція запровадити на законодавчому рівні не лише політичну, але й правову - цивільну і адміністративну відповідальність депутатів за свої передвиборчі обіцянки прозвучала під час "круглого столу" на тему «Дорожня карта реформ для майбутнього парламенту».  Відповідний проект закону готовий написати і внести на голосування в парламент голова правління  Міжнародного центру перспективних досліджень Василь Філіпчук.  

Дискусія відбулася у Чернівцях за ініцітиативи «Реанімаційного Пакету Реформ» та Громадського Руху ЧЕСНО. Учасники зібрання представили покрокові плани впровадження реформ у найважливіших галузях. Насамкінець кандидатам в народні депутати, які балотуються на  Буковині, запропонували підписати «Дорожню карту реформ», як зобов’язання перед виборцями.

І це тоді раптом з'ясувалося, що значна частина так конце необхідних для України реформ розроблена експертами Міжнародного центру перспективних досліджень, роботою яких керує якраз Василь Філіпчук. 

- Наш центр надає «Реанімаційному Пакету Реформ» свої розробки, тексти законопроектів, тому я бачу тут багато своїх власних текстів і фраз, - сказав Василь Філіпчук.

Подальше обговорення пакету реформ також засвідчило, що Філіпчук є чи не найбільш підготовленим кандидатом для їхнього застосування і впровадження у життя.

Хоча чинна редакція закону про вибори фактично перекриває  доступ до стін Верховної Ради України справжнім фахівцях. Потрапити туди радше зможуть безвідповідальні популісти, які просто обманюють людей, скуповують голоси виборців або близькі до партійних вождів чи "грошових мішків" випадкові люди - уся цінність яких полягає лише в особистій відданості патрону, ніж такі спеціалісти як Філіпчук. 

- Перше, що я чую на зустрічах з людьми: ви знову прийшли до нас, щоб ми вас вибирали. Але щойно отримуєте мандат, то одразу забуваєте про всі свої обіцянки. Ми не можемо безкінечно слухати одні обіцянки, має бути відповідальність за свої слова. Особисто щодо мене це зауваження не є справедливим, бо я ще ніколи не був народним депутатом і не балотувався до парламенту, - розповів під час виступу на "круглому столі" Василь Філіпчук. -  Але цей закид людей вірний по своїй суті. Тому я вже зараз готовий розробити й надати текст законопроекту, який би чітко зафіксував вимогу для кандидатів в народні депутати подавати у ЦВК перелік законопроектів, який вони зобов'язуються подати упродовж перших півроку, року, другого року своєї парламентської діяльності. Бо якщо кандидат під час виборів щось обіцяє, а потім цього не виконує, то має понести за це правову  - цивільну, адміністративну відповідальність. В законі має бути чітко вказане  покарання, яке понесе кандидат, що не виконав свої передвиборчі обіцянки. 

Василь Філіпчук також розповів якими, на його думку, мають бути реформа державної служби, конституційна, медична реформи тощо.

Розроблений під його керівництвом проект закону про реформу державної служби, наприклад, передбачає чітке розмежування політичних і адміністративних посад. Це потрібно зробити для того, щоб після кожних виборів  - від столиці до найвіддаленішого села - країна не проходила випробування так званими партійними призначеннями, що як метастази вражають всі органи влади, організації і установи. Закон має унеможливити партизацію державної служби, а також партійні призначення на посади  - від вищих адміністативних посад і аж до посад директорів шкіл чи лікарень. По-перше, це дозволить зберігати і нарощувати управлінський кадровий потенціал, а, по-друге, посадовці будь-якого рівня отримають нарешті змогу служити закону й громадянам, а не своїм партійним вождям. 

Є в нього відповіді й на інші важкі запитання нашого сьогодення. Трохи - на відео: 

  На фото: основному кандидат в народні депутати Василь Філіпчук демонструє підписаний Меморандум про співпрацю з «Дорожньою картою реформ» і рухом Чесно, як своє зобов’язання перед виборцями.

1


КОМЕНТАРІ (3)

Нічого  він  не  напише.  А  якщо  й  напише,  то  не  на  місці депутата  ВР.  Там  інвалідів  доста   і  без  нього.  Хай  трішки  попрацює  на   виробництві.

avatar

Буковинець

23 вересня 2014 10:30

ви мразі,які  обгаджуєте людей ,здали Крим здаєте Україну, послали на смерть тисячі українських хлопців при цьому заховалися самі на золотих унітазах... ви кулявлобні мразі федорукобурбакокаспрукокулявлоби ! ви думаєте що ваша корупція в золотих обгортках під назвою реанімаційний пакет реформ із слюнявчиними обличями кулявлобниз жополизів ,пройде? дуже помиляєтеся!

avatar

кулявлобним клоунам

23 вересня 2014 11:30

ЧЕРГОВЕ БЛА - БЛА АБИ ЗАСІСТИ ДО КРІСЛА, ЗА 15 РОКІВ ДО ТЕПЕР ЧОМУ НЕ РОЗРОБИВ І НЕ ПОДАВ ЩОБ І ЦІ ДІЮЧІ ДЕПУТАТИ  ВЖЕ ВІДПОВІДАЛИ....  ЧЕРГОВА ЛАПША НА ВУХА ВИБОРЦІВ ( НАВІТЬ ЯКЩО Б НЕ ПРИЙНЯЛИ БУЛИ ЦЬОГО ЗАКОНУ, АЛЕ МИ БИ ВЖЕ БУЛИ ЧУЛИ ЩО Є ТАКИЙ ДУЖЕ РОЗУМНИЙ ФІЛІПЧУК З КІЦМАНЯ А ТО  ЛИШ ПЕРЕД ВИБОРАМИ ОБЯВИВСЯ І ТАК САМО ЯК І ВСІ БАГАТО ОБІЦЯЄ. МОЖЕ ВЖЕ ДОСТА

avatar

ФІЛІПЧУКУ

23 вересня 2014 16:17