Вартість будівництва перинатального центру у Чернівцях зросла у два рази: від 79 до 159 мільйонів гривень

Вартість будівництва перинатального центру у Чернівцях зросла у два рази: від 79 до 159 мільйонів гривень

07.07.2018, 17:39

Про це розповів начальника управління капітального будівництва ОДА Олександра Пуршаги. Він до речі не вважає, що перинатальнйи центр заслужено назхивають “золотим”. 

“Наприклад, є спеціальні вимоги щодо очистки води. Спеціально для цього закупили обладнання. Щоби була чиста вода, закупили бювети в Америці. 

Багато є питань по мережах, потрібно зробити водовідведення, каналізацію, нову трансформаторну підстанцію. Також у проектно-кошторисній документації немає заміни ліфтів. А ми ж не залишимо старі ліфти, а їх п’ять. 

Маємо розглянути можливість облаштувати перехідну підземну галерею між перинатальним центром і харчоблоком. Його місто колись віддало в оренду. Тепер ним не користуються. Хотіли би його запустити”, - каже Олександр Пуршага. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фищук покриває гріхи Папієва у перинатальному центрі і зволікає з ангіографом?

Посадовець не погоджується з тим, що перинатальний центр називають "золотим" через йогоь постійне здорожчання. 

“Чим довше будуємо, тим дорожче коштує об’єкт. Перинатальний центр будується з 2013 року. За п’ять років змінилися зарплати, вимоги до будівництва. Сьогодні багато змін, тому й дорожче. Потрібно ще облаштувати пожежні виїзди, парковку, зупинку громадського транспорту. Щоби потім нічого не доробляти ”, - каже Олександр Пуршага.

За його словами, ремонти майже на всіх поверхах зроблені, підведені сантехнічні та електричні мережі. Зараз у перинатальному центрі триває монтаж технологічного обладнання та роблять внутрішньо-оздоблювальні роботи. 

Нагадаємо, що у 2013 році, коли починалися будівельні роботи, їхня вартість становила 79 мільйонів гривень. Тепер — 159 мільйонів.

"Стара проектно-кошторисна вартість перинатального центру становила 112 мільйонів гривень. 43 мільйона гривень нам додали із субвенції держбюджету. 159 мільйонів гривень – це вся сума необхідна для завершення будівельних робіт. Але у цю суму не входить закупівля медичного обладнання", - розповів Олександр Пуршага.

Нагадаємо, що нещодавно області для добудови перинаталнього центру виділили 43 мільйона гривень з державного бюджету. За ці кошти обіцяють завершити будівельні роботи нинішнього року.

Джерело: molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (3)

батькивщина готуеться до виборив...це по украиньск 

avatar

Юля

07 липня 2018 19:17

батькивщина готуеться до виборив...це по украиньск 

avatar

Юля

07 липня 2018 19:17

Доки УКБ  ОДА  буде  "керувати"  Пуршага,  кошториси   всіх  об"єктів  будуть  рости  неімовірно.  Тим більше,  що  апетити його  "партайгеноссе", Мунтяна,  неуємні. Дуже  йому  хочеться  МОЛИТИСЯ  ЗА  СНІДАНКОМ,  на  шару!

avatar

Левон

08 липня 2018 10:23