Ванзуряк нагадав Фищуку для чого Порошенко призначив його на посаду

Ванзуряк нагадав Фищуку для чого Порошенко призначив його на посаду

02.08.2017, 09:46

Екс-голова Чернівецької ОДА Роман Ванзуряк прокоментував рекомендації лісівникам, які їм зробили у стінах Чернівецької ОДА. 

- Ганьба всій вертикалі влади на Буковині. Зважаючи на їхні дії, складається враження, що головною проблемою лісової галузі є активісти, які на свій страх і ризик ведуть боротьбу проти незаконних вирубок і корупції в цій сфері. Губернатор і його заступник замість того, щоб наводити порядок в лісовій галузі, викорінювати корупційні схеми, починають відкрито і публічно боротися з активістами, які ці теми піднімають. Це відбувається на всіх рівнях, і від цього може постраждати як всесвітньо відомий реформатор, так і умовний кіцманський активіст, який захищає багатолітні дуби, котрі садили його предки. 

Я особисто не розумію Олександра Георгійовича Фищука. Він, замість того, аби твердою рукою жорстко присікти намагання чиновників тягатися по судах з місцевими депутатами, активістами та журналістами, стоїть на стороні цих самих владників. Фищук, напевно, починає забувати, що поставлений Порошенком захищати людей, а не чиновників і їх схеми особистого збагачення. Існуюча зараз модель управління дуже швидко трансформується в ту, проти якої ми боролися в часи Януковича, коли саме такими методами розбиралися з тими, хто задавав логічні питання і публічно був не згідний з грабіжницькою політикою влади. 

Буковинська громадськість не має «ковтати» такі вчинки з боку керівництва області. Якщо будемо мовчати – і далі будемо скочуватися до авторитаризму, і від демократії перейдемо до чергового «злочинного режиму», - вважає Роман Ванзуряк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Фищука лісівникам порадили судитися з псевдо-активістами, а Ісаченко - краще працювати зі ЗМІ

1