Вандали розбили пам'ятну дошку на старому чернівецькому цвинтарі (ОНОВЛЕНО)

Вандали розбили пам'ятну дошку на старому чернівецькому цвинтарі (ОНОВЛЕНО)

09.09.2016, 13:22

У Чернівцях у приміщенні Дому прощання "Бейт-Кадишин" на єврейському кладовищі невідомі варварськи розбили пам’ятну плиту з іменами благодійників, котрими було засновано "Бейт-Кадишин" 111 років тому.

Про це повідомила гід-екскурсовод Ludmila Rogowa.  Фото супроводжує коментар: "Каким уродом надо быть??!!!! Черновцы потеряли еще часть своей души".

На сайті Асоціації єврейських організацій та общин України зазначається, що останні роки Дім прощання був занедбаний. Зараз у ньому заплановано розмістити Меморіальний музейний центр євреїв Буковини, присвячений трагедії Голокосту. 

"Орієнтовно ця подія сталась 3-4 вересня. Після отримання інформації про даний факт вандалізму, я негайно виїхав до місця події. Під час огляду було встановлено, що плиту було розбито шматком бетону, який безпосередньо був поруч. Відразу ж я зателефонував директору кладовища, Анжелі Ніколаєвій, яка викликала охоронця. Після цього ми позбирали шматки, які я передав охоронцю на зберігання. Моїм припущенням щодо кваліфікації відповідних дій є те, що присутній факт звичайного хуліганства, але виключати факт провокації також не слід", - зазначив директор музею історії і культури євреїв Буковини Микола Кушнір.

Користувачі ФБ активно коментують повідомлення.

Сергій Осачук Це паралельні реальності, ілюзія європейськості, якраз в тему сьогоднішньої дискусії на Меридіані "Єврейське питання - українська відповідь".

Владимир Килинич Он наверняка, как убийца с Украинской, не придет сдаваться в полицию сам. Давайте таких вылавливать. Их можно легко узнать. Это те, которым все равно. Которые плюют семечки на Кобылянской, ссут в подъездах, ездят пьяными за рулем.

 Павло Робулець Теорію розбитих вікон всі знають? Яскравий приклад...

Владислав Севрюков А може нарешті навести лад на меморіальних кладовищах міста? Забезпечити безпеку, збільшити туристичну привабливість!

Taisiya Nakonechna Таке враження, що людям просто немає чим зайнятись ((

Edward Turkiewicz Світлина 2011 року:

 

1