ВАКС зняв з голови Чернівецької облради обмеження щодо пересування

ВАКС зняв з голови Чернівецької облради обмеження щодо пересування

11.08.2020, 18:04

Іван Мунтян переконаний, що виправдальний вирок затягують через вибори

Вищий антикорупційний суд 30 липня ще на два місяці продовжив відсторонення від займаної посади голови Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна, але натомість зняв обмеження на його вільне пересування Україною. Щоправда про це Спеціалізована антикорупційна прокуратура у своєму офіційному повідомленні щодо цієї справи «забула» згадати.

Іван Мунтян переконаний, що справу умисно затягують до виборів, аби не приймати виправдальний вирок. Адже якби обвинувачення мали під собою підстави, вже б давно ухвалили рішення, а натомість його за увесь цей час навіть не допитали у справі.

Про це голова облради повідомив у коментарі журналісту «Чернівецького променя».

Серед інших рішень Вищого антикорупційного суду щодо мене 30 липня, з мене справді зняли обмеження щодо пересування по Україні – хоча чомусь на цьому взагалі не акцентують у повідомленнях представники Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, які представляють сторону звинувачення.
 
Чому таке вибіркове інформування – думаю, це очевидно. З тієї ж причини, що і така довга тривалість слідства: затягується час, аби не приймати виправдальний вирок (а він єдино можливий у цій справі) і щоб це негативно вплинуло на місцеві вибори, які пройдуть в Україні 25 жовтня. Якби обвинувачення мали під собою підстави – повірте, рішення давно було би вже ухвалене. Між іншим, мене досі не допитали по справі, і це ще одне підтвердження: час затягують до виборів, аби вплинути на їх результат. Прикро, але я не втрачаю витримки, бо знаю, що не зробив нічого протиправного і дочекаюся справедливого рішення суду, - зазначив Іван Мунтян.
 
Джерело: https://promin.cv.ua/
1