В Заставні кандидати роздавали конверти з грошима

В Заставні кандидати роздавали конверти з грошима

21.10.2015, 14:10

На гарячу лінію чернівецької ОПОРИ надійшла інформація про те, що кандидати до місцевих рад 16 жовтня під час Дня милосердя в Заставні роздавали конверти з грошима. Захід супроводжувався оголошенням кандидатів, назв партій.

Як вдалось дізнатись згодом від очевидців спостерігачеві ОПОРІ, кандидати до Чернівецької обласної ради від партії «Солідарність» під час заходів вийшли на сцену, демонстративно представили себе, викликали на сцену бійців АТО та вручили їм конверти. Надали допомогу, але не адресну, й інші партії - ВО «Батьківщина» та Радикальна партія Ляшка.

Ярослав Котик, голова Заставнівської районної організації партії «Блок Петра Порошенка» Солідарність», сказав ОПОРІ :

-          Ми раніше збирали кошти для бійців АТО на фронті, й волонтери закуповували потрібні речі. А тепер вирішили надати адресну грошову допомогу учасникам АТО. Особисто в руки. Це зробили на сцені наші кандидати у депутати облради.

Нічого протизаконного в діях кандидатів не вбачає кандидатка до облради від ВО «Батьківщина» Світлана Масловська.

-          Наша партія надала адресну грошову допомогу одній людині – інвалідові зі складними матеріальними умовами, прихильникові нашої партії, однак, коли я вийшла на сцену, не представила себе як кандидата до обласної ради, - зауважила кандидатка.  

Голова районної організації Радикальної партії Олена Гольцова, кандидатка до рад в Чернівецькій області на місцевих виборах, розповіла таке:

-          Я представилася та оголосила, що наша партія хоче надати місячні членські партійні внески, але не на адресну допомогу. Ми кинули наш конверт з грішми до загальної скриньки.

Відповідно до п. 4 ст. 60 Закону «Про місцеві вибори», забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора місцевої організації партії, яка є суб’єктом виборчого процесу, політичної партії, місцева організація якої є суб’єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріалів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує 5 відсотків розміру мінімальної заробітної плати) та інших матеріальних цінностей або робіт чи послуг.

Вказана інформація повідомлена УМВС в Чернівецькій області.

Розпочала роботу гаряча лінія Чернівецького представництва Громадянської мережі «ОПОРА». Відповідно всі бажаючі можуть задзвонити за номером 099 010 6551 і отримати консультацію щодо виборчого процесу або ж повідомити про порушення. А про факти, зафіксовані нашими спостерігачами можна дізнатись на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org/

1