В ЄС не розуміють, як держслужбовці Маковецька і Мельничук можуть публічно  критикувати діяльність державних органів та їх посадових осіб

В ЄС не розуміють, як держслужбовці Маковецька і Мельничук можуть публічно критикувати діяльність державних органів та їх посадових осіб

02.03.2016, 23:56

Євросоюз позитивно оцінює розроблені урядом України "Правила етичної поведінки державних службовців", у тому числі пункт, що передбачає вимогу до держслужбовців утриматися від проявів публічної критики діяльності державних органів та їх посадових осіб.

Про це в інтерв'ю DW сказав прес-аташе представництва ЄС в Україні Давід Стулік.

За його словами, подібні етичні кодекси для держслужбовців, де є норма про уникнення коментарів про їх роботу, діють у країнах ЄС.

"Як ви самі можете помітити, ніхто з європейських держслужбовців публічно не критикує свою службу або установи, де вони працюють", - зазначив Стулік.

За його словами, передбачити норму про заборону держслужбовцям критикувати діяльність державних органів та їх посадових осіб рекомендувала Україні Організація економічного співробітництва і розвитку (OECD), яка допомагає розробляти закони і кодекси для держслужби в європейських країнах.

"Це міжнародна норма професійної державної служби, яка повинна бути політично незаангажованою і не брати участі в політичних суперечках", - підкреслив прес-аташе ЄС в Україні.

Стулік також зазначив, що українські правила етичної поведінки держслужбовців вичерпні і конкретизовані, а їх дотримання залежить від культури самих держслужбовців та їх певних навичок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заступник голови Чернівецької обласної ради обіцяє і далі агітувати за недовіру та відставку уряду

В області «Свобода» при владі, а через дорогу у Чернівцях владу скидає (оновлено)

Як повідомлялося, 11 лютого Кабінет міністрів України прийняв постанову"Про затвердження Правил етичної поведінки державних службовців". Документ був оприлюднений 1 березня.

У ньому міститься норма про те, що державні службовці повинні утримуватися від проявів публічної критики діяльності державних органів та їх посадових осіб". Українські експерти розкритикували це положення, назвавши заборона "абсурдним".

1


КОМЕНТАРІ (2)

Не біда, він має недоумка іллюка, той замість нього буде скавульчати.

avatar

!!!

03 березня 2016 09:34

неперекручуйте бо в ЄС як і в других странах є кодекс етики але там не написано такої дурні як понаписували наші писаки! почетайте статтю на тижні там всі посилання і всйо по полочках розкладено

і непозортися тут

avatar

неперекручуйте!

03 березня 2016 14:12