В Украине сегодня стартовала вступительная кампания 2016

В Украине сегодня стартовала вступительная кампания 2016

11.07.2016, 13:36

Прием документов на основе ВНО будет осуществляться исключительно в электронной форме

Вступительная кампания 2016 года стартовала в Украине сегодня, 11 июля. С этого дня абитуриенты имеют возможность подать документы для поступления в высшие учебные заведения Украины.

 Отметим, Министерство образования и науки Украины внесло изменения в правила поступления в высшие учебные заведения в 2016 году. Так, вступительная кампания 2016 года отличается от предыдущих, в частности, форматом подачи документов: для поступления на бакалавра на основе результатов ВНО документы принимаются исключительно в электронной форме.

 Кроме того, в этом году поступление в вузы будет осуществляться по новому единому перечню отраслей и специальностей. Также для абитуриентов-2016 отсутствует норма о внеконкурсном поступление, еще одной новацией является “адресность госзаказ”.

 Также, для вступительной кампании 2016 года МОН разработало полноценную стратегию поддержки абитуриентов из Крыма и Донбасса с упрощенным поступлением.

 Также внесены изменения в профориентацию. Так, поступая на бакалаврат абитуриенты будут иметь возможность подать 15 заявлений на 5 специальностей.

 Напомним, ранее сообщалось, что абитуриенты из аннексированного Крыма и неподконтрольных территорий Донбасса смогут поступить в определенные университеты Украины не по результатам внешнего независимого оценивания (ВНО), а сдав вступительные экзамены.

https://www.rbc.ua

Вступна кампанія-2016 розпочалася в БДМУ

ДОВІДКОВО:

11 липня у Вищому державному навчальному закладі України"Буковинський державний медичний університет". Про це повідомляється на сайті БДМУ.

розпочався прийом заяв та документів на денну і заочну форми навчання. Як повідомив відповідальний секретар приймальної комісії Володимир Ходоровський, члени комісії працюють злагоджено та оперативно. Для батьків і абітурієнтів створені сприятливі умови для подачі документів, працюють інформаційно-консультаційний центр та центр подання електронних заяв. У фойє розміщений великий екран, де транслюються відеоматеріали про роботу факультетів та виступи творчих колективів університетів.

Нагадаємо, що цьогорічні вступники можуть подати до 15 заяв. При цьому не встановлюється обмеження щодо кількості університетів, до яких подаються заяви вступників, натомість встановлюється обмеження за кількістю спеціальностей – до 5. Також для спеціальностей, за якими здійснюється підготовка фахівців за кошти державного замовлення, необхідно визначити пріоритетність. Подання заяв в електронній формі на освітні програми, на яких не передбачається прийом за державні кошти, не обмежується.

Окрім цього, прийом документів на вступ за результатами ЗНО на денну форму навчання для здобуття освітніх ступенів "магістр" та "бакалавр"здійснюватиметься виключно в електронній формі. Кожен абітурієнт зможе завантажити свої документи сидячи вдома, або у будь якому іншому місці, де є комп’ютер та доступ до Інтернету. Студенти, які з певних причин не матимуть можливості подати власні документи в електронному вигляді самостійно, зможуть це зробити у визначеному ними вищому навчальному закладі, де спеціалісти завантажать документи разом з абітурієнтом. Це допоможе не лише спростити життя вступникам, а й зменшити черги, які кожного року були біля прийомних комісій, та зняти непотрібне навантаження з вищих навчальних закладів.

Нагадаємо, що прийом документів триватиме з 11 по 27 липня. 

1