В Україні вдвічі зросли ціни на капусту: підвищення цін на продовольство буде розслідувати поліція

В Україні вдвічі зросли ціни на капусту: підвищення цін на продовольство буде розслідувати поліція

26.03.2020, 16:09

В Україні продовжує стрімко дорожчати білокачанна капуста. За вихідні ціна на цю продукцію виросла практично в 2 рази. Фахівці відзначають, що попит на капусту як і раніше залишається досить високим, тоді як пропозиція якісної продукції на ринку стрімко скорочується під впливом сезонного чинника. Повідомляє Куркуль.

З минулого тижня білокачанна капуста на українському ринку стала дорожчою в середньому в 1,7 рази, і сьогодні фермери відвантажують капусту за ціною від 3-5 грн/кг ($0,11-0,18 / кг) в залежності від якості.

Варто відзначити, що, незважаючи на стрімке зростання цін в сегменті білокачанної капусти, на сьогоднішній день цей овоч в Україні все ж варто в середньому в 1,7 рази дешевший, ніж в аналогічний період минулого року.

Також в Україні на 60% подорожчала картопля.

Антимонопольний комітет займеться питанням здорожчання продуктів. Ініціювало розслідування стрибка цін у супермаркетах Міністерство внутрішніх справ. Про це повідомляє ТСН.

Заступник голови МВС Антон Геращенко проінформував, що до антимонопольного комітету вже передали інформацію про оптові компанії, які з початком карантину піднімають ціни на продовольство.

Зокрема, мова йде про овочі, крупи та інші продукти першої необхідності. Наразі, за словами Геращенка, запасів цих продуктів вистачає для покриття поточних потреб України.

Джерело: https://agronews.ua/ та https://agronews.ua/

1