В Україні тільки 'Народний фронт' і 'Самопоміч' не бояться Медведчука?

В Україні тільки "Народний фронт" і "Самопоміч" не бояться Медведчука?

25.01.2019, 10:07

Народний депутат України Максим Бурбак заявив, що  окрім народних депутатів України від "Народного фронту" своїх представників до складу тимчасової  слідчої комісії, яка розслідуватиме діяльність Віктора Медведчука, надіслала тільки парламентська фракція "Самопомочі".

Про це нардеп повідомив в ефірі передачі “Пряма відповідь” на місцевому телеканалі “Чернівці”.

- На початку чергового пленарного тижня звертатимусь до своїх колег по коаліції - поіменно - чому вони зволікають. Тому, діяльність цього політика і підконтрольних йому ЗМІ, які, прикриваючись свободою слова, ведуть проти України інформаційну війну - це вже питання нашої національної безпеки, - сказав Максим Бурбак. - І проведення виборів в Україні без зовнішнього впливу Росії. 

- Ми чекаємо реакції правоохоронних органів. Кум Путіна чомусь є нашим представником у групі по обміну заручниками. Водночас цього року жодного українського заручника визволити не вдалося. Щобільше, вони ще взяли в полон наших моряків. За це він теж повинен відповідати. Для чого Медведчук концентрує в своїх руках ЗМІ, які відверто зневажають цінності Революції Гідності, зневажають українських вояків, які обороняють країну від агресора. Де реакція на це Нацради з питань телебачення і радіомовлення. ТСК може ці питання розслідувати і винести на загал. Це питання захисту інформаційного простору України. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прямий ефір Бурбака з вимогою створити ТСК з розслідування діяльності Медведчука та втручання Росії у вибори в Україні перервали (відео)

Бурбак - лідерам фракцій: Чому ви так боїтесь Медведчука? (відео)

Щодо сутички частини проукраїнських депутатів з тими колегами, які підтримують Віктора Медведчука, зокрема, з Нестором Шуфричем, то Максим Бурбак пояснив, що робив усе, щоб їх розборонити. 

- Чесно кажучи, це не личить парламентаризму в Україні. Але часто такі дії  є прямим наслідком відвертих провокацій п'ятої колони Кремля в Україні. 

Парламентар також пообіцяв провести виховну роботу з членом очолюваної ним фракції Юрієм Березою, який є учасником війни на Сході, тому має особливо загострене  відчуття справедливості і йому складніше дотримуватися тільки парламентських методів впливу на  агентів Кремля.  

1