В Україні офіційно почав роботу найстаріший в світі Єврейський Національний Фонд

В Україні офіційно почав роботу найстаріший в світі Єврейський Національний Фонд

07.10.2021, 14:23

6 жовтня 2021 року в Україні офіційно почав роботу найстаріший в світі Єврейський Національний Фонд. Президент Ізраїлю Іцхак Герцог, заступник голови Єврейського національного фонду Арнау Фельман (KKL-JNF) і лідери єврейських громад з різних країн світу оголосили на спеціальному заході в Києві про створення KKL-JNF Україна/ 

Президент Ізраїлю на урочистій церемонії наголосив (на фото): «Це унікальне замикання кола. Зрештою, Одеський комітет почав купувати землю в Ізраїлі ще до створення держави. В Одесі, насіння KKL-JNF, насіння сіонізму, були посіяні. Благополуччя єврейської громади, кожної єврейської громади тісно пов'язане з благополуччям Ізраїлю. Дякуємо тим, хто робить, дякуємо спільнотам, які займаються суспільними потребами, і хай благословить вас Бог на успіх».

На зображенні може бути: 1 особа

 І першою акцією роботи фонду стало створення Алеї Пам'яті з 80 дерев в Бабиному Яру, в пам'ять про трагічні події, що сталися восени 1941 року. Єврейський Національний Фонд є найбільшою екологічною організацією в Ізраїлі, яка за свою багаторічну історію, досягла колосального досвіду в плануванні і створенні довговічних лісів. Нагадаємо, що в цьому році Президент України Володимир Зеленський підписав указ про збільшення лісових площ в країні. Що дозволить до 2024 року посадити мільярд дерев. Уряд Ізраїлю і Єврейський Національний Фонд підтвердили готовність допомогти в реалізації даної ініціативи.

Крім цього, Єврейський Національний Фонд буде активно розвивати свою діяльність на території України, з метою зміцнення родинних і дружніх зв'язків між двома країнами.

Арнау Фельман, заступник голови KKL-JNF на церемонії відкриття зазначив:

«Приблизно через 100 років український офіс KKL-JNF повернувся до роботи з великою гордістю. Навіть через стільки років євреї України не забули свою єврейську ідентичність і пам'ятають Землю Ізраїлю. Не менш важливим є те, що Держава Ізраїль пам'ятає їх і дорожить їх роботою. Сьогодні єврейська громада в Україні велика, яскрава і важлива. Я не сумніваюся, що відкриття офісу KKL-JNF в Україні тільки зміцнить відносини між двома країнами.

KKL-JNF нещодавно відповіла на запит українського уряду про співпрацю, передачі знань і технологій для створення лісів і посадки мільярдів дерев по всій Україні в рамках державної програми з подолання кліматичної кризи. Це історичний момент, який символізує дружбу, яка існує між країнами "

На зображенні може бути: ‎4 людини, люди стоять, у приміщенні та ‎текст «‎???? ?????‎»‎‎

1