В Україні обговорюють програму Об’єднаної опозиції

В Україні обговорюють програму Об’єднаної опозиції

23.05.2012, 19:37

Після Форуму Об’єднаної опозиції на Михайлівській площі в Києві лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк відправився в регіони, щоб обговорити з українцями програму Об’єднаної опозиції під назвою «Справедлива держава, чесна влада, гідне життя».

Першим регіоном, який відвідав Арсеній Яценюк, стала Житомирська область. Ця поїздка засвідчила, що влада, використовуючи адмінресурс, всіляко перешкоджатиме спілкуванню опозиції з народом під час майбутньої виборчої кампанії. Наприклад, у Житомирі лідера «Фронту Змін» спробували не пустити до приміщення, де планувалася його зустріч із людьми.

«Ми готові до будь-якого розвитку подій. Якщо вони думають, що можуть зупинити поступ тим, що закриють двері, вони глибоко помиляються. Ще ніхто не відміняв вулицю і мегафон», – зауважив на це Арсеній Яценюк.

Влада боїться перемоги Об’єднаної опозиції, тому вдається до переслідувань потенційних кандидатів.«Я знаю, що в адміністрації президента і в СБУ складений список, який має близько 500 осіб. Це список людей, які вже зараз підтримують Об’єднану опозицію чи готові її підтримати. Це ті, хто не з Партією регіонів», – сказав в Одесі лідер «Фронту Змін».

Незважаючи на утиски влади, Арсеній Яценюк під час поїздок Україною збирає повні зали прихильників, як було, наприклад, 21 травня в Полтаві: люди вщерть заповнили навіть коридори Обласного центру естетичного виховання, де відбувалася зустріч. Полтавці висловлювали підтримку Об’єднаній опозиції.

В усіх містах, де встиг побувати лідер «Фронту Змін», люди радо вітали ініціативу Об’єднаної опозиції ухвалити закон про відкликання народних депутатів. «Щоб ви знали, якщо ви вибираєте депутата, то ви маєте право його відкликати. Це частина нашої програми», – скрізь наголошував Арсеній Яценюк.

Наступним кроком Об’єднаної опозиції в новому парламенті буде прийняття закону про порядок імпічменту президента – це стане початком падіння «монархії Януковича». Нарешті відбудеться антикорупційна люстрація всіх вищих державних посадових осіб. «Мова йде про перевірку статків і маєтків усіх посадових осіб і їх родин: починаючи від президента й членів уряду і закінчуючи керівником районної державної адміністрації», – уточнив лідер «Фронту Змін».

Аби чиновники не переводили «брудні» гроші до офшорних зон, демократична більшість скасує всі міждержавні угоди, які дають змогу обкрадати Україну. Посадовці більше не жируватимуть,адже Об’єднана опозиція вдвічі скоротить видатки на органи державної влади, заборонить «безкоштовні» перельоти спеціальними літаками, припинить ремонти державних дач та адмінбудинків, продасть 10 з 13 державних резиденцій та фешенебельні авто чиновників.

Після таких реформ у державному бюджеті з’являться кошти на підвищення пенсій і соціальних виплат. Відповідно до програми Об’єднаної опозиції, прожитковий мінімум становитиме 2400 гривень, відповідно, таким самим буде розмір мінімальної зарплати.

Демократична більшість відновить поправку Арсенія Яценюка № 40 до пенсійного закону, яка передбачає перерахунок пенсій для 10 млн українців. «Пенсіонери отримають додатково 334 гривні як плату держави за підвищення цін і тарифів», – сказав лідер «Фронту Змін».Чиновникам більше не нараховуватимуться пенсії за привілейованою шкалою.

Змінювати країну чи ні, залежить тільки від нас. Опозиція об’єдналася. Тепер настав час об’єднатися народові!

Олександр Потапчук

1