В Україні каратимуть за  булінг

В Україні каратимуть за булінг

02.10.2018, 20:37

У Верховній Раді України сьогодні прийняли за основу законопроект №8584, у якому вводиться чітке визначення поняття “булінг”. Крім цього, для кривдників передбачається покарання у вигляді штрафів, які будуть накладатися на батьків чи опікунів неповнолітніх осіб.

Про це повідомив народний депутат України Іван Рибак

Булінг – це гостра проблема, яка значно поширюється серед учнів освітніх закладів нашої держави. За інформацією Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) близько 67% дітей в Україні стали жертвами психологічного тиску з боку однолітків. Причини цькування різні. Найчастіше школярі зазнають приниження через свій зовнішній вигляд, переконання чи поведінку, пов’язану з особливостями їх виховання.

Для протидії психологічному та фізичному насильству серед підлітків і дітей у навчальних колективах необхідно визначити відповідні заходи на законодавчому рівні. Тому сьогодні ми прийняли за основу Законопроект №8584, у якому вводиться чітке визначення поняття “булінг”. Крім цього, для кривдників передбачається покарання у вигляді штрафів, які будуть накладатися на батьків чи опікунів неповнолітніх осіб.

- Це перший законодавчий крок для протидії підлітковій жорстокості та агресії. Ми повинні викорінити це жахливе явище у нашому суспільстві, - пояснив Іван Рибак. 

1