В Сокирянській виправній колонії № 67 виявлено ряд порушень

В Сокирянській виправній колонії № 67 виявлено ряд порушень

02.07.2018, 16:38

Прокуратура вимагає усунення порушень в Сокирянській виправній колонії № 67

Кельменецькою місцевою прокуратурою проведено комплексну перевірку в ДУ «Сокирянська виправна колонія № 67» щодо додержання службовими особами установи вимог кримінально-виконавчого законодавства за І півріччя 2018 року.

За результатами прокурорських перевірок, виявлено ряд порушень в  додержанні законодавства про працю, у сфері матеріально-побутових умов при утриманні ув’язнених та дотриманні пожежної безпеки.

Зокрема, встановлено, що в ДУ «Сокирянська виправна колонія № 67» з 208 працездатних засуджених працевлаштований 91 засуджений, разом з тим, строкові трудові договори укладено лише з 37 засудженими, що свідчить про те, що залучення більшості засуджених до оплачуваної праці здійснюється з порушеннями чинного трудового законодавства.  

Крім цього, в колонії відсутні окремі камерні приміщення для роботи засуджених із числа порушників режиму тримання.

Лазня для засуджених до позбавлення волі та лазня для осіб, які відбувають покарання у виді арешту в арештному домі, діючому при ДУ «Сокирянська виправна колонія № 67», не обладнані перегородками, внаслідок чого порушується право засуджених на приватність.

Також виявлено ряд порушень правил пожежної безпеки в Україні.

За наслідками вказаної перевірки до адміністрації установи скеровано документи прокурорського реагування щодо невідкладного усунення виявлених порушень та  притягнення до дисциплінарної відповідальності посадових осіб виправної колонії за допущені порушення чинного законодавства.

Прес-служба прокуратури Чернівецької області

 

1