В селі Горбова відбувся подвійний фінал Кубку Герцаївщини з футболу

В селі Горбова відбувся подвійний фінал Кубку Герцаївщини з футболу

15.09.2017, 19:56

 Яскраве, справжнє свято спорту минувшої неділі подарувала жителям герцаївщини місцева районна федерація футболу. В селі Горбова відбувся подвійний фінал Кубку Герцаївсього району – серед юніорів та дорослих команд. На місцевому стадіоні був аншлаг, що не могло не радувати, адже кожне таке свято робиться в тому числі й для глядачів, і навряд чи вони пошкодували, що завітали цієї неділі на цікаву й важливу для районного футбола подію.

Спочатку на поле вийшли фіналісти-юніори. Це було протистояння ФК «Годинівка» і «Стяуа» з Великосілля. Більшу частину матчу ініціативою володіли гравці «Годинівки», але втілити свою перевагу в забитий м’яч їм вдалося тільки у другому таймі. Відмітимо, що «Стяуа» відчайдушно намагався зрівняти рахунок, але голів у грі більше не було. Таким чином, з рахунком 1:0 у фіналі Кубку Герцаївського району з футболу серед юніорів, який проходив також у рамках Всеукраїнської інформаційно-профілактичної акції «Відповідальність починається з мене», перемогли юні футболісти Годинівки.

Серед дорослих у фіналі Кубку Герцаївського району з футболу зійшлися представники старшої, чи основної «Годинівки» та команда «Зоря» з Остриці. Звичайно, годинівці прагнули зробити все, щоби подвоїти успіх молодшого покоління й досягти «золотого» фінального дубля, але й суперник зовсім не був подарунком і приїхав до Горбови тільки за перемогою.

Матч команди традиційно розпочали у розвідці, яка тривала добрячу частину першого тайму. Ближче до кінця гра загострилася, причому трохи гострішою виглядали гравці «Зорі». Але рахунок у матчі відкрили годинівчани, чим дуже порадували свою численну вболівальницьку аудиторію. Щоправда, рахунок 1:0 протримався недовго і вже за кілька хвилин «Зоря» забила м’яча у відповідь, і на перерву команди пішли при нічийному рахунку 1:1.

А от у другому таймі розпочалося... Особливо після того, як «Годинівка» з пенальті знову вийшла вперед! Гра пішла на зустрічних курсах, проте знову гостріше й частіше атакували гравці з Остриці. Вони мали безліч моментів не тільки для того, щоби вдруге у цьому матчі зрівняти рахунок, а й вийти вперед, та скористатися ними не змогли. Натомість, «Годинівка» (чи ФК «Годинешть», як кому зручніше) також мала фантастичні шанси для того, щоби поставити крапку в питанні визначення переможця фіналу. Але, але...

Фінальний свисток арбітра зафіксував рахунок 2:1 на користь «Годинівки» і «золотий дубль» в її виконанні таки відбувся! І юніори, і доросла команда ФК «Годинешть» триумфували цього сезону в Кубку Герцаївського району з футболу, таким чином підтвердивши репутацію найфутбольнішого села району.

«Цього року нам дуже багато вдалося зробити для розвитку дитячого футболу на Герцаївщині, - зазначив голова районної федерації футболу Костянтин Кришмару. – Ми закупили футбольну форму для всіх учасників дитячих змагань у районі, проводимо якісні тренування й намагаємося виховати достойне покоління футболістів, які згодом представлятимуть Герцаївщину на обласному рівні».

А ми мусимо занотувати: чим більше таких яскравих футбольних свят відбуватиметься в усіх районах Чернівецької області, тим більше шансів буде на те, що підвищиться рівень крайового футболу і більше глядачів буде на футбольних дійствах Буковини!  

1