В районі Дебальцевого тривають важкі бої: загинув лікар з Чернівців

В районі Дебальцевого тривають важкі бої: загинув лікар з Чернівців

13.02.2015, 12:38

Різко зросла кількість регулярних російських військ в районі Дебальцевого. Як повідомляє координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук, українська артилерія неодноразово завдавала вогневі удари по бойовим порядкам терористів в даному районі. 

"Однак противник, не дивлячись на значні втрати в районі н. п. Логвиново і Нижнє Лозовове протягом останніх діб (в цілому - вісім одиниць бронетехніки та до 10 одиниць автомобільного транспорту), продовжує атакувати", - пише Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

Формування місцевих бойовиків "ЛНР", відведені на "доукомплектування" вглиб контрольованої терористами території району Дебальцеве, категорично відмовляються воювати далі разом з російськими регулярними військами (останні використовують місцевих терористів на найбільш небезпечних ділянках).

"25 разів з "Градів" і артилерії бойовики вели вогонь по Дебальцеве та навколишнім селам. Близько 8:00 вечора по західних окраїнах міста противник завдав вогневого удару із застосуванням реактивних систем залпового вогню "Ураган"", - йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

Крім того, на Луганському напрямку бойовики обстріляли Щастя, Тошковку, Кримське, Станицю Луганскаю, на Донецькому напрямку з "Градів" - Водяне.

Всього бойовики за ніч більше 40 разів вели вогонь по позиціях сил АТО і мирних населених пунктах.

Також відзначається активізація польотів безпілотних літальних апаратів супротивника. "За добу зафіксовано 22 безпілотника над нашими позиціями. Найчастіше противник вів повітряну розвідку на Луганському та Маріупольському напрямках", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, засоби ППО Збройних Сил України вчора, 12 лютого, близько 12:00 дня в районі селища Моспіно збили черговий безпілотник противника.

Повідомлялося, що Росія наполягла на відстрочення перемир'я до 15 лютого за Дебальцеве. У четвер після переговорів у Мінську президент Росії Володимир Путін повідомив, що "ДНР" і "ЛНР" виходять з того, що українські військові під Дебальцеве складуть зброю.
 
12 лютого завершилися переговори лідерів "нормандської четвірки" щодо врегулювання ситуації у Донбасі. Результатом стало прийняття Декларації президентів України, Франції, РФ і канцлера Німеччини на підтримку Комплексу заходів по виконанню Мінських угод.

Тим часом на Сході України, поблизу Дебальцевого, загинув ще один чернівчанин – лікар-інтерн Владислав Трепко.

Він проходив інтернатуру в Чернівецькій обласній лікарні, звідки поїхав у зону АТО. 

Лікар загинув під час чергового обстрілу, коли намагався надати допомогу пораненому.

27-річний Владислав Трепко - випускник школи №28, де працюють вчителями його обоє батьків.?

Владислав тривалий час провів у зоні АТО, врятував життя багатьом пораненим. У жовтні минулого року він розповідав molbuk.ua про бої і побут солдатів, приніс світлини.

За матеріалами: ZN.UA і molbuk.ua

1


КОМЕНТАРІ (1)

Усім відомий розмір хабара, який необхідно дати за працевлаштування хірургом після закінчення ординатури.  У нього був тільки один варіант працевлаштування  через АТО.

Недавно з воєнкомату надіслано сотні повісток    до співробітників  бюджетних установ.  Як результат відбулось масове звільнення "мертвих душ",  яким не змогли вручити повістки.

Лікар, або медична сестра за своє працевлаштування заплатили відповідно 20 000 та 3000 доларів,  згодом їх відправляють на АТО. Тепер мовчати ніхто не буде.

Фищук має зробити належні висновки щодо подальшого перебування на посаді п.  Андрієць

avatar

Війна очищає медицину від корупції

14 лютого 2015 07:59