В питанні об’єднання Чернівців і Чорнівки поставлено крапку

В питанні об’єднання Чернівців і Чорнівки поставлено крапку

09.12.2016, 18:31

8 грудня пройшли громадські обговорення з цього питання.

На засіданні присутніми були представники як від міста, так і від села.

Під час обговорення виступили як завжди очільники двох громад. Спочатку мер Чернівців розповів, що тема об’єднання зараз на слуху в кожного українця.

«Тема децентралізації влади, реформи органів місцевого самоврядування, об’єднання територіальних громад нині на слуху чи не в кожного українця. Не всі ще готові до цього кроку, є багато тих, хто просто очікує , чим закінчиться реформа. Але я переконаний, що основна мета об’єднання – а це покращення якості надання публічних послуг і наближення їх до людей, а також економія фінансового ресурсу за рахунок скорочення видатків на апарати управління та інші галузі, буде досягнута найближчим часом», – сказав Олексій Каспрук.

А головним «месенджером» сільського голови Чорнівки Георгія Бота було те, що від цього виграють обидві громади. Також до обговорень залучалися місцеві депутати та активісти.

Робоча група, яка була створено в липні 2016 року для підготовки даного питання, оприлюднила проекти рішень та план організаційних заходів щодо добровільного об’єднання територіальних громад Чернівців та села Чорнівка. На слуханнях були присутні 222 учасника, з яких 220 – члени територіальної громади міста Чернівців з правом голосу.

Під час голосування «за» добровільне об’єднання громад проголосовали всі учасники громадських зборів, крім одного, який утримався.

Рішенням громадських слухань схвалено проекти рішень міської ради та плану організаційних заходів щодо добровільного об’єднання територіальних громад міста Чернівців Чернівецької області та села Чорнівки.

Це питання буде винесено на розгляд сесії Чернівецької міської ради в січні 2017 року

І далі залишилася справа за депутатами під час голосування.

Джерело: 0372.ua та сайт http://acc.cv.ua/

1


КОМЕНТАРІ (4)

І  ви вірите, що міськрада проголосує  за?!! Ха-ха-ха! Це  ж прямий шлях до перевиборів, а вони ще не все вкрали!

avatar

гія

09 грудня 2016 23:40

Коли "справа за депутатами" нічого доброго для Чернівців чекати не доводиться.

avatar

Кирило

10 грудня 2016 06:39

Ви вумніки, це не можливо по Закону. ОТГ формуються виключно в межах одного  району.

avatar

Юрій

11 грудня 2016 15:11

Зато ОПГ формируются не только в одном районе или области. Это формируется пр всей Украине! Спросите у Продана, схемы и коридрры налажены!))))

avatar

Людмила Дудченко

11 грудня 2016 16:17